MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“MERSİN’İ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMELİYİZ” 30.06.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini kabul eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, çalışmalarını hep birlikte Mersin’i cazibe merkezi haline getirme yönünde yoğunlaştırmaları gerektiğini söyledi. Mersin’de yatırımcı ve sanayiciye daha cazip olanaklar sunulması gerektiğini vurgulayan Aşut, “Bunun için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu yılki hedefimiz lobi faaliyetlerini kurumsal çatı altında sürdürmek” diye konuştu.


MTOSB yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri MTSO’yu ziyaret etti. MTSO Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Sefa Çakır, Ufuk Maya, Fatih Kısa ile Genel Sekreter Abdulkadir Dölek ve Başkan Danışmanı Orhan Çapan’ın da hazır bulunduğu görüşmede kent sorunlarının çözümü için ortak lobi oluşturulması konusu gündeme geldi. MTSOB Başkanı Sabri Tekli özelikle OSB’nin otoyol bağlantısı ve D-400 Karayolu’na paralel yolun genişletilmesi konu sunda yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında büyük destek beklediklerini söyledi. “Bu konudaki çalışmalarda kurumunuzu yanımızda görmek istiyoruz” diyen Tekli, her gün çok sayıda sanayiciden yatırım talebi aldıklarını, yatırımcılara daha iyi olanaklar sunabilmek adına ortak çalışmanın büyük önem taşıdığını söyledi. 

Sorunların çözümü için gerekirse hep birlikte Ankara’ya gidilmesi gerektiğine değinen Tekli, “Hedefimiz yatırımcıya yalnızca iyi olanaklar sunmak değil. Artan yatırım taleplerini karşılayabilmemiz adına yeni sanayi alanları da oluşturmak istiyoruz. Sanayi Bakanlığı ile birlikte hareket ederek OSB’nin bulunduğu alanın 20 km’lik çapında, otobanın üst kısmındaki bölgelerde yeni sanayi alanları kurmalıyız” dedi. Tekli, yalnızca sanayide değil, tarım, gıda ve lojistikte de ciddi anlamda yeni sahaların yaratılmasına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. 

Bölgenin eksikleri konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da birlikte hareket etmenin büyük önem taşıdığına değinen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, şunları söyledi:
“Bugüne kadar birçok şey yaptık ama yeterli değil. Sanayiciler yatırım yapmak istiyor ama önce biz onlara uygun altyapıyı hazırlamalıyız. Uygun altyapıdan kastım ise parsel temini değil. Kentin personel altyapısı, lojistik altyapısı uygun olmalı ki sanayici geldiği zaman daha cazip olanaklar sunabilelim.” 
Lobi konusunda bugüne kadar birçok deneme yapıldığını ve istenilen sonuçların alınamadığını da hatırlatan Başkan Aşut, geçmiş dönemlerde tüm kesimlerin çalışmaya dahil edilmeye çalışıldığını, bu yıl ise farklı bir yöntem izlenerek kurumsal çatı altında lobi faaliyetlerinin sürdürülmesi için çalışacaklarını söyledi. Ankara’dan isteklerin sınırlı tutulması halinde de daha iyi sonuçlar alınabileceğine dikkat çeken Aşut, bir iki taleple gidilmesi gerektiğini, Oda olarak bu konudaki her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. 
Görüşme toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER