MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Heyeti 75. TOBB Genel Kurulu’nda 01.05.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur ile Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Kürek, Nedim İkanç ve Yalçın Darıcı eşliğindeki MTSO TOBB Genel Kurul Delegeleri, Ankara’da düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’na katıldı.


Mersin Heyeti 75. TOBB Genel Kurulu’nda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75. Genel Kurulu 1-2 Mayıs günlerinde TOBB İkiz Kulelerde düzenlendi. Genel Kurulun ilk gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Oda ve Borsalar TOBB Genel Merkezi bahçesine kurulan stantlarda katılımcılara yöresel lezzetlerini ikram etti. MTSO standında ikram edilen coğrafi işaretli Mersin Kerebici ve Mersin Tantunisi büyük ilgi gördü. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, kendi elleriyle yaptığı tantunileri misafirlerin beğenisine sundu. Mersin standını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ziyaret etti. Başkan Kızıltan ile birlikte tantuni sarıp kerebiç hazırlayan Hisarcıklıoğlu, ardından Mersin lezzetlerinden tattı
Heyetin ikinci durağı Anıtkabir oldu. TOBB Başkanı Hİsarcıklıoğlu başkanlığında Ata’nın huzuruna çıkan TOBB Ailesi, mozoleye çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir ziyareti toplu aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Hisarcıklıoğlu: “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi”
Anıtkabir ziyareti sonrasında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile 75. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni düzenlendi. Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ağustostan bu yana ekonomi yavaşladı yükselen faizler, paramızdaki değer kaybı ve enflasyon hepimizin işini olumsuz etkiledi. Şimdi 4 yıllık seçimsiz döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Zira atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Bu dönem huzur dönemi olmalı, yapısal reform dönemi olmalı. Zengin ve kalkınmış bir Türkiye için el ele çalışma dönemi olmalı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrı gayrımız olmasın. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte kucaklaşalım. Bu tabloyu Türkiye’de egemen kılarsak şikayet ettiğimiz birçok sorun ortadan kalkacaktır. Birliğimiz ebedi, gündemimiz Ekonomi.”

“Oda ve Borsalarımız proje fabrikası haline geldi”
Oda ve Borsaların çalışmalarına da değinen Başkan Hisarcıklıoğlu, “Oda ve Borsalarımız proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıp, üyelerimize daha çok hizmet ediyorlar” dedi. Oda ve Borsaların sadece yurtiçinde değil, yurt dışında da Türk bayrağını dalgalandırdığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Sizlerin emek ve gayretleriyle Oda ve Borsalarımız reel sektörün asli hizmet merkezi haline geldi. Dünyanın örnek aldığı bir yapıya kavuştu” ifadelerini kullandı.

Pekcan: “Markalaşma ve tasarıma önem veriyoruz”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında bakanlığın yürüttüğü çalışmaları ve hedefleri anlattı. Yalnızca ihracatı artırmak değil, ihracatın ithalatı karşılama oranını da yükseltmek adına gayret gösterdiklerini vurgulayan Pekcan, “Geçen yılı ihracatın ithalatı karşılama oranında yüzde 75 ile kapattık. Bu yıl yüzde 80’lere ulaştık. Hedefimiz bu rakamı yukarı çekmek” diye konuştu.
Pekcan bakanlık olarak hedeflerini ise şöyle özetledi:
“Önümüzdeki 10 yıllık hedefiz orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine yükselmek. Önce mevcut pazarlarımızda güçlenmeye özen gösteriyoruz. Daha fazla markalaşma ve tasarım ile rekabetçi olduğumuz alanlarda rekabet gücümüzü artırmayı önemsiyoruz. İç ve dış ticarette, gümrüklerde dijitalleşmeye önem veriyoruz. E-ticareti öne çıkarıyoruz. Hedef, bakanlığı tüm alanlarda tam dijitalleşmeye götürmek. Bir diğer hedef de üretimde teknolojiyi yakalama, yüksek teknolojili ürün ihracatını yüzde 10’a ardından da yüzde 17’lere çıkarabilmek. Bunun için de ihtisas serbest bölgeleri projelerimizi hayata geçiriyoruz.”

Oktay: “Hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte çalışacağız”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çektiği konuşmasında, “Ülkemizin ekonomik hamleleri sayıları giderek artan girişimcilerle daha da güçlenip yeni boyutlar kazanacaktır. Ekonomimiz sahip olduğu kapasite, donanım ve dirayetle suni manipülasyonları en az hasarla atlatabileceğini geçmişte olduğu gibi bugün de tüm dünyaya göstermiştir” dedi. Oktay sözlerini, “Kesintisiz ihracat döneminde milletin refahını artıracak tehditleri bertaraf edip, ülkeyi 2023 hedeflerine ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız” diye tamamladı.
Toplantı’da 10. yılını tamamlayan Ahmet Ongun Hizmet Şeref Belgesi aldı. Aynı zamanda Toplantıda Türkiye geneli Oda ve Borsaları arasında düzenlenen Proje Yarışmasında finale kalan projelere de plaket verildi. Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TBİM) Projesi ile yarışmaya katılan MTSO adına plaketi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan aldı. 

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER