MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’den Moldova’ya lojistik işbirliği çağrısı 17.06.2022 tarihinde yayınlandı

Moldovalı bakan ve bürokratlara Mersin’in lojistik imkanları hakkında detaylı bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bu imkanlar değerlendirilerek Moldova ürünlerini tüm dünyaya Mersin üzerinden dağıtmaya davet etti. 


Mersin’den Moldova’ya lojistik işbirliği çağrısı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den oluşan Mersin Heyetinin ikinci durağı Moldova Hükümet Binası oldu. Moldova Ekonomi Bakanı Sergei Gaibu, İmar ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vaceslav Şipitca ile Yatırım Ajansı Genel Müdürü Stelian Manic’le bir araya gelen heyet Moldova’nın yatırım imkanları ve ülke ekonomisi hakkında bilgi aldı. Ticaret Müşaviri Elif Durakoğlu’nun da Mersin Heyeti’ne eşlik ettiği ziyarette Moldova Ekonomi Bakanı Sergei Gaibu, sözlerine pandemi sonrası böylesi kalabalık bir heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Faydalı görüşmeler yapılacağına inandığını kaydeden Gaibu, zor bir süreçten geçmelerine rağmen dış ticaret hacmini artırdıklarını, bu artışta da serbest ticaret anlaşmalarının önemli rolü olduğunu söyledi. AB üyeliği için yaptıkları başvuruyu hatırlatarak bunu da önemsediklerini kaydeden Gaibu, ardından ülkesinin yatırım fırsatlarına değinerek, hayvancılık, tarım, süt ürünleri, IT gibi birçok alanda yatırım yapılabileceğini vurguladı. 
İmar ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vaceslav Şipitca ise ülkedeki altyapı ihtiyaçlarına dikkat çekti. Halihazırda Türk şirketlerinin Moldova’da faaliyet gösterip kaliteli işlere imza attığını kaydeden Şipitca, Türk firmalarla çalışmayı önemsediklerini söyledi. Moldova’da yürütülen projeler hakkında önümüzdeki süreçte Mersin’i de bilgilendireceklerini belirten Şipitca, bu projelerin ihalelerine Türk firmalarının da girebilmesinin temin edileceğini dile getirdi. 
Yatırım Ajansı Genel Müdürü Stelian Manic ise ülkenin yatırım imkanları hakkında bilgi aktardı. Manic, Türk firmalarına tüm kurumların destek olabileceğini ama başta Yatırım Ajansı olmaları nedeniyle kendi kurumlarının destek olacağını kaydetti. 

Kızıltan: “Ürünlerinizi Mersin üzerinden dünyaya dağıtabiliriz”
Mersin’in güçlü sektörleri hakkında verdiği bilginin ardından özellikle kentin lojistik avantajlarına dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin halihazırda Ukrayna’dan hububat, ham yağ, yağlı tohum gibi birçok ürün aldığını söyledi. Savaş sonrasında ise bu ürünleri güçlü lojistik ağları sayesinde Moldova ve Romanya gibi ülkeler üzerinden gerçekleştirebildiklerini kaydeden Kızıltan, Mersin’in lojistik gücü kullanılarak yapılacak işbirlikleriyle Moldova ve Ukrayna ürünlerinin Mersin üzerinden dünyaya dağıtılabileceğini belirtti. 

Seçer: “Sosyal ve kültürel işbirlikleri de yapılabilir”
İş dünyasının karşılıklı işbirliğini önemsemesi nedeniyle MTSO Heyeti’ne eşlik ettiğini dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise ticari işbirlikleri yanında sosyal ve kültürel işbirliklerinin geliştirilmesine de büyük önem verdiğini söyledi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER