MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’de denetimler başladı  06.08.2020 tarihinde yayınlandı

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi adına tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini hatırlatan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, denetimlerin Türkiye genelinde başlatıldığını ve bu denetimlerin önümüzdeki süreçte de periyodik olarak sıkı şekilde süreciğini söyledi. Bu dönemde özellikle toplu etkinliklerin mümkün olduğunca yapılmaması gerektiğini kaydeden Kızıltan, işyeri temsilcilerine de, “Mutlaka iş kolları için belirtilen tedbirlere uyun. Aksi halde hem virüsle mücadele sekteye uğrar, hem de firmalarımız cezalarla karşı karşıya kalabilir” uyarısında bulundu.   


Mersin’de denetimler başladı 

Ülke genelinde artan Covid-19 vaka sayısı sonrası “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen temizlik, maske ve mesafe denetimleri başladı. İnönü Bulvarı ve GMK Bulvarı’nda oluşturulan trafik kontrol noktaları ile Forum AVM içerisindeki iş yerlerinde denetimler yapıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığındaki denetimlere MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdem Ersoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Çağın Taşkın ile genel kolluk birimleri katıldı.  
Denetimler sonrasında çalışmalarla ilgili bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, gelinen aşamada maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanında erken tespit, evde izolasyon ve evde tedavi süreçlerinin ön plana çıktığını ve alınacak tedbirlerin de bu önceliklere göre şekillendirileceği yeni bir döneme girildiğini belirtti. Bu yeni dönemde yürütülecek faaliyetlerde rehberlik, ikna edicilik ve caydırıcılık ilkelerinin önem kazandığını anlatan Kızıltan, özellikle toplantı, düğün nişan organizasyonları, taziyeler gibi toplu etkinliklerin mümkün olduğunca yapılmaması, eğer yapılacaksa maske kullanımı ve fiziki mesafeye uyulması kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini vurguladı. 

“Önce uyarı, uymayana ceza”
İşyerleri ve toplu halde çalışılan fabrikalar için de denetimlerin artırılarak devam edeceğini dile getiren Ayhan Kızıltan, her sektör için uyulması gereken kuralların belirlendiğini hatırlatıp bu kurallara uyulmaması durumunda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararları doğrultusunda uygulanacak işlemleri şöyle açıkladı: 
“-Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri tarafından sürekli denetimler gerçekleştirilecek,
- Birinci ihlalde uyarı yapılacak,
- İkinci ihlalde idari para cezası uygulanacak,
- İşletmenin insan sağlığını koruyabilecek şekilde uygun hale getirilmesi için üçüncü ihlalde 1 gün; dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezası uygulanacak.
Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere uyulup uyulmadığını tespit etmek üzere sivil kıyafetli resmi görevliler de denetim yapacaklar. Virüsle mücadelede Üyelerimizden talebim, işkollarına göre tespit edilen kuralları harfiyen yerine getirmeleri, çalışan ve müşterilerde maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesinin sağlanmasıdır.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER