MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MENA temsilcileriyle 160 iş görüşmesi yapıldı 22.02.2017 tarihinde yayınlandı

Yaş meyve sebze sektörüne yönelik Mersin’de incelemelerde bulunan, örnek tesisler ve kentin ekonomi odaklarını ziyaret ederek bilgiler alan Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Heyeti, ayrıca Mersinli ihracat ve ithalatçılarla da bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. MTSO tarafından organize edilen ikili işbirliği programına yaş meyve sebze sektörü başta olmak üzere tarım ve gıda sektörlerinden 30 yabancı iş adamı ve Mersin’den ise yaklaşık 40 firmanın yetkilisi katıldı. Toplamda 160 adet ikili görüşme gerçekleştirildi.


MENA temsilcileriyle 160 iş görüşmesi yapıldı

Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn gibi ülkelerden gelen katılımcılar ile Mersinli iş adamları arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve nihayetinde Mersin ekonomisine ve ihracatına doğrudan katkı yapılması amacıyla Divan Mersin Oteli’nde Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile iş görüşmeleri etkinliği düzenlendi. Hedefte, pazar ve ürün çeşitlendirme faaliyetlerinin geliştirilerek, yakın coğrafyada yer ülkelerle ticaretin artırılması var.

Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan Mersin’i değerlendiren sunumu ile başlayan etkinlik Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeleri Temsilcisi Dr. M. Mustafa Göksu’nun ikili görüşmelerde neler yapılması gerektiğini anlatan sunumu ile devam etti. Konuşmaların ardından başlayan ikili iş görüşmeleri yarım gün devam etti.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER