MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

KOBİ’lere nefes aldıracak kredide imzalar atıldı 02.12.2016 tarihinde yayınlandı

TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata geçirilecek olan KOBİ’lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde düzenlenen lansman toplantısında atıldı. Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlanacak. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ’ye destek verilecek.


KOBİ’lere nefes aldıracak kredide imzalar atıldı

Lansman toplantısına, Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz katıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve KGF ortaklığında hayata geçirdikleri devrim niteliğinde bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, “Reel sektör ile finans sektörü olarak el ele verdik ve KOBİ’lere nefes olacak bir proje hazırladık. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk” dedi.
İki ay önce bu proje fikrini Başbakan Binali Yıldırım ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile konuştuklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:
“KOBİ’ler yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanıyor, faiz baskısından nefes alamıyor. KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız dedik. Sonrasında hemen çalışma başlattık. Önce TOBB ile 365 Oda ve Borsamız olarak elimizi taşın altına koyduk. Tüm kaynaklarımızı birleştirdik. Sonra Hazinemiz ve Kredi Garanti Fonu devreye girdi. KOBİ’ler teminat bulamıyor, bankalar da risk gördükleri için onlara kredi veremiyordu. Başbakanımızın talimatlarıyla, Hazine destekli KGF kefaleti devreye girdi. KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine yüzde 85 kefalet sağlandı.
Son olarak da bankalarımız devreye girdi. Onlar da zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Burada Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Bey’e ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Bey’e yaptıkları önderlik için çok teşekkür etmek istiyorum.
KOBİ’lere 5 milyar lira, eski parayla 5 katrilyon lira kredi sağlayacak Nefes Kredisi ortaya çıktı. Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacağız. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ’mizin derdine derman olacağız. KOBİ’leri faizin altında ezdirmeyeceğiz, KOBİ’lere nefes olacağız.”
Hisarcıklıoğlu, bu proje ile reel sektör ve finans sektörünün el ele vererek Türkiye için ne kadar güzel işler yapabileceğini gösterdiklerini söyledi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER