KKTC’nin kuruluşunun 35’inci yılı kutlu olsun 15.11.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Kıbrıs’a en yakın il olarak KKTC’nin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

KKTC’nin kuruluşunun 35’inci yılı kutlu olsun

Kızıltan şunları söyledi:
“Tek millet iki devlet olsak da, hepimizin kalbinde  'Yavru Vatan' olarak kabul ettiğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci kuruluş yıl dönümünü Mersin iş dünyası olarak yürekten kutluyoruz. Türkiye olarak var olduğundan  beri yalnız bırakmadık bırakmayacağız. Bazı küresel güçler Kıbrıs’ı stratejik bir nokta gibi görüp Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni haksız siyasi oyunlarla tanımasa da, biz KKTC’yi bunun ötesinde bir anlamla bir ata toprağı ve vatan olarak görüyoruz. Mersin olarak da, Kıbrıs’a en yakın il olarak KKTC’nin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35’inci yılını kutluyor, tüm Kıbrıs Türklerine ve Türk dünyasına kutlu olsun diyorum.”