MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: "Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun" 24.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Medeni bir millet olma yolunda yılmadan, fedakarca görevlerini yapan tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü Mersin iş dünyası olarak kutluyoruz. Başta yüce Türk milletinin en büyük öğretmeni olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları şükranla anıyoruz” dedi.


Kızıltan: "Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun"

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Bir ülkenin, bir milletin gelişmesinin, medeniyette ilerlemesinin tek yolu aklı merkeze koyan eğitimdir. Bu eğitimi verecek olanlar ise öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getiren, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlardır.  Öğretmenlerimiz karanlığa tuttukları ışıkla bir milletin geleceğini aydınlatan, sadece bireylerin değil, toplumun bilgi ve ahlak değerlerinin oluşmasında kutsal bir görev yapmaktadırlar. Ayrıca, bizi birer özgür birey yapan Cumhuriyet ve demokrasi değerlerimizin korunmasında ve bu değerlerimizi sonsuza kadar koruyacak olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda da değerli bir görevi yerine getirmektedirler. Ulusumuzun Başöğretmeni olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedefi ve evrensel değerleri kavrayan ve bunu gençlerimize, çocuklarımıza aktararak bağımsız, gelişmiş, medeni bir millet olma yolunda yılmadan, fedakar bir şekilde görevlerini yapan tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü Mersin iş dünyası olarak kutluyoruz. Başta yüce Türk milletinin en büyük öğretmeni olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları şükranla anıyoruz.
Bilgi çağını yaşayan dünyamızda artık hammadde, sermaye veya yer altı zenginliklerinden çok bilginin değerli hale gelmesi, öğretmenlerimizin daha da hayati bir rol oynaması anlamına gelmektedir. Ancak, ne yazık ki gelişmiş ülkelerde bir öğrencinin okulda kalma süresi 11-13 yıl iken, Türkiye’de bu süre sadece 7 yıldır. Bu kadar az okuyan bir toplumla dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bizden 4-5 yıl daha fazla okuyan ve bilgi sahibi olan milletlerle bilgide nasıl bir rekabet yapmayı düşünüyoruz? Ayrıca, bu yükü sırtlayan öğretmenlerimizin dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerle aynı imkanlara sahip olması gerekmektedir. Öğretmenlerimizin çalışma şartlarının düzeltilmesi, maaşlarının arttırılması ve kişisel gelişimlerini devam ettirecek kendini geliştirme ve yenileme imkanların onlara sağlanması öğretmenlerimizin daha verimli çalışmasını sağlayacaktır diye düşünüyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Mersin iş dünyası adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER