MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Sizin gibi firmalar kente daha çok dokunmalı” 29.07.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek ile birlikte İSO 500 sanayi kuruluşu listesine Mersin’den 156. sıradan giren Çimsa Çimento San ve Tic. A.Ş fabrikasını ziyaret etti. Fabrika Müdürü Mehmet Emin Kalınağaç ile bir araya gelen Kızıltan, firmanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Kızıltan: “Sizin gibi firmalar kente daha çok dokunmalı”

Sektörün son dönemlerde çok canlandığını anlatan Kalınağaç, “Çimentocular oldukça iyi durumda. Gri çimento yanında beyaz çimentoda da talepler hem yurtiçinde hem yurtdışında oldukça iyi. Mevcut durumda yarım kalan inşaatlar devam ediyor ama yeni inşaatlar da yeni yeni başladı” dedi.

Firmanın çalışmalarına da değinen Kalınağaç, son dönemlerde özellikle beyaz çimentoya ağırlık verdiklerini, farklı kullanım alanlarını tanıtmaya yöneldiklerini söyledi. Özellikle bu alanda Amerika’da bir yatırım yaptıklarını belirten Kalınağaç, “Amerika’daki ilk Türk üreticiyiz. Orada da bir değirmenimiz var ve özellikle Amerika’daki havuz üretimlerinin önemli bir bölümünde bizim beyaz çimentomuz kullanılıyor. Bu sayede fayans kullanmaya gerek kalmadan düz sıva yeterli oluyor. Aynı zamanda istenilen şekilde renklendirmek de mümkün oluyor” dedi.

Ekonomide inşaat sektörünün lokomotif olduğunu ve durma lüksü bulunmadığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sektördeki hareketliliği öğrenmenin memnuniyet verdiğini söyledi. “Başarılarınızın artarak sürmesini diliyoruz” diyen Kızıltan, “Çimsa, Mersin’de doğdu, Mersin’de büyüyüp Türkiye ve dünyaya açıldı. Sizlerin başarısı Mersin halkına da moral veriyor. Ancak kentin sosyal hayatına biraz daha dokunmanız gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede sizin gibi firmalar kent tarafından daha çok sahiplenilir ve aidiyet duygusu gelişir” ifadelerini kullandı. 

Gelecek yılki hedefleri arasında Mersin sosyal hayatı içinde daha çok yer almak bulunduğunu belirten Kalınağaç, “Türkiye ve dünya genelindeki en büyük fabrikamız Mersin’de. Buradan 60’ın üzerinde ülkeye ürün gönderiyoruz. Çimsa burada doğdu ve büyüdü. Bu nedenle kente bunu hissettirmek bizim de planlarımız arasında” dedi.

Ziyaret plaket takdimi ile son buldu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER