Kızıltan: "MTSO koronavirus fırsatçılığına izin vermeyecek" 13.03.2020 tarihinde yayınlandı

Korona virüsünü bahane ederek, fahiş fiyatla mal satışı yapan,  stokla piyasada kaos yaratmaya çalışan firmalarla ilgili haberlerin artması üzerine konuyu değerlendiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan; "MTSO koronavirus fırsatçılığına izin vermeyecek" dedi.

Kızıltan: "MTSO koronavirus fırsatçılığına izin vermeyecek"

Açıklamasının devamında Kızıltan, şu ifadeleri kullandı:
"Dünya çapında bir salgına dönüşen ve devletimizin aldığı olağan üstü etkin önlemlere rağmen son günlerde artık ülkemizde de azda olsa birkaç vaka olarak görülen bu salgından dolayı, vatandaşlarımızın endişelerini suistimal ederek fahiş fiyatla mal satışı yapan,  stokla piyasada kaos yaratmaya çalışan firmalara Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak izin vermeyeceğiz. Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı eğer üyemiz ise, MTSO olarak  disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan tüm firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak sessiz kalmayacağız. İş dünyası olarak, devletimizin aldığı önlemlerin destekçisiyiz. Bu sorunu hep birlikte aşacağız. Hiçbir fedakarlıktan kaçmadan, fırsatçılara izin vermeden hem insanımızın sağlığını hem de ekonomimizi koruyacağız."