Kızıltan’dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması  11.10.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin açıklama yaptı. Kızıltan; “Vatan için tek yumruk olduk” dedi.

Kızıltan’dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Kızıltan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün de ülkemizin yanı başında artık bir iç savaş ve küresel savaş alanı haline gelen Suriye’de palazlanan terör örgütleri ulusal güvenliğimize büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. İşte bu yüzden daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak, bölgeye huzur getirmek ve ülkemizdeki yaşayan milyonlarda yurdundan edilmiş Suriyeli kardeşlerimizi vatanlarına dönmelerini sağlamak amacıyla yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının devamı olan ‘Barış Pınarı Harekatı’ kahraman Türk Ordusu tarafından, hükümet ve muhalefet partilerinin onayı ve desteğiyle başlamıştır. Bu bölgedeki çıkarları yüzünden binlerce kilometre öteden buraya asker konuşlandıran ve bu coğrafyayı sömürmekten ve bölge halklarını bir birine düşman etmekten öte amacı olmayan çifte standartçı batı ülkelerinin buraya sınırdaş olan ve sadece kendi ulusal güvenliği adına bölgede bulunan Türkiye’ye siyaseten de, hukuken de,  ahlaken de söz söyleme hakları yoktur. Mersin iş dünyası olarak amacı çok net olan bu barış ve huzur harekatını destekliyor, Mehmetçiğimize başarılar diliyoruz. Terör örgütlerinin ülkemize yaptığı ve sivil insanları hedef aldığı saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, çatışmalarda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ve gazilerimize Mersin iş dünyası adına acil şifalar diliyoruz. Söz konusu Vatan olduğunda milletimiz tek yumruktur.”

Ayhan Kızıltan
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası