MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kent protokolü Silifke’nin zenginliklerini inceledi  05.02.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, Vali Ali İhsan Su başkanlığındaki heyet ile birlikte Silifke’yi ziyaret ederek, İlçenin tarihi ve kültürel mekanlarında incelemelerde bulundu. 


Kent protokolü Silifke’nin zenginliklerini inceledi 

Silifke ziyaret programı kapsamında Vali Ali İhsan Su’ya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkcıoğlu, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Emre Duru ve İlçe protokol üyeleri eşlik etti. 
İnceleme programı Narlıkuyu Mahallesinde bulunan ‘Cennet-Cehennem Örenyeri’ ile başladı. Astım Mağarası’nda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, Mersin Valiliği koordinesinde Mersin Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi’ proje uygulama alanında da incelemelerde bulundu. Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan Uzuncaburç Antik Kentini de ziyaret eden heyet, günümüze kadar korunan binlerce yıllık tapınak, kilise ve anıt mezarları ile tarihi Roma Yolu’nun yer aldığı antik kentte devam eden restorasyon ve rölove çalışmalarını yerinde inceledi. 

Su; “Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için gerekli projeler yapılıyor”
Vali Ali İhsan Su burada yaptığı açıklamada, Uzuncaburç kazı çalışmalarının çok önemli olduğunu ve buradaki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için gerekli projelerin yapıldığını ve çalışmalara antik tiyatronun onarımıyla başlanacağını söyledi. Antik kent etrafında bulunan evlerde de restorasyon işlemlerinin başlatılacağını belirten Vali Su; “Yapacağımız proje ve restorasyon işlemleriyle burayı güzel bir turizm ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Yaklaşık olarak 1 km uzunluğunda Tarihi Roma Yolu’nun kazı çalışmalarını yaptık ve ortaya çıkardık. Silifke’ye gelen turistlerimiz Uzuncaburç Antik Kenti’ni de ziyaret ederek burada yapacağımız bungalov evlerde kalabilecekler. Bu bölgeden geçip Roma Yolu’ndan Narlıkuyu’ya inilecek şekilde yürüttüğümüz çalışmaları yakında hizmetine sunacağız” dedi.

İzol; “Mersin turizmi geleceğe hazırlanıyor”
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, Mersin’in turizmde kaybettiği yılları telafi etmek için hazırlandığını söyledi. Turizmde yapılan projelerin, başta Turizm A.Ş. olmak üzere Kente yatırımcıları da çekeceğini belirten İzol, “Devletimiz Mersin’in kaybettiği yılları hızla telafi ediyor. Mersin turizmi geleceğe hazırlanıyor. Mersin de yatırımcılarını bekliyor. Turizm yatırımları bittiği zaman Mersin sektörde hak ettiği yeri alacaktır. Başta Sayın Lütfi Elvan Bakanımız olmak üzere, Valimiz Sayın Ali İhsan Su’ya, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza katkılarından dolayı, turizmciler olarak çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek Başkan Nurettin Kaynar ile bir araya gelen heyet, daha sonra Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile de görüştü. Tarihi Roma dönemine dayanan Aşağı Dünya Obruğu ile Tevekkül Sultan Türbesi’nde de incelemelerde bulunan heyet, ilçe programı kapsamında daha sonra eski Valilik Konutu, Cumhuriyet İlkokulu, Silifke Kalesi ile yapımı devam etmekte olan Silifke Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER