MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kent protokolü MTSO 133. Yıl Balosunda bir araya geldi 20.12.2018 tarihinde yayınlandı

Kent protokolü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 133’üncü yıl kutlama balosunda bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği gecede söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “İşte görmek istediğimiz tablo bu. Odamız Mersin’i bir araya getirip kaynaştırdı” ifadelerini kullandı.


Kent protokolü MTSO 133. Yıl Balosunda bir araya geldi

MTSO, kuruluşunun 133’ncü yılını, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başta olmak üzere kent protokolü, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Komite Üyeleri ve personelinin katılımıyla düzenlediği balo ile kutladı. Organizasyon, Oda’nın 2018 yılı çalışmalarının anlatıldığı kısa tanıtım filmiyle başladı. Protokol konuşmalarıyla devam eden gecede geçmiş dönemlerde görev alan ve halen hayatta olan Yönetim Kurulu Başkanları ile Meclis Başkanları da unutulmadı. Baloya katılan Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Uyar, Meclis Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu ile Faik Burakgazi’ye birer teşekkür plaketi verildi.
Gecede söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, birlik ve beraberliğin önemini vurguladığı konuşmasında, “Mersin’de görmek istediğimiz tablo karşımda duruyor. MTSO olarak biz de kentimizde bunu istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek istiyoruz” dedi. Yıl içerisinde ticaretten sanayiye, sanattan eğitime çok çeşitli alanlarda hizmet verme gayreti gösterdiklerinin altını çizdi.

İzol: “Kentin lobi gücünü artırmak temel görevimiz”
MTSO’nun kurulduğu günden bu yana kentin ekonomik hayatının gelişmesinde her zaman öncü rol üstlendiğini anlatan Meclis Başkanı Hamit İzol, kentin ekonomik ve kültürel hayatının her zaman içinde olduklarını vurguladı. Mersin’in ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermeye çalıştıklarını dile getiren İzol, “Oda’mız kente çok sayıda eser kazandırmıştır, kazandırmaya da devam edecektir” dedi. MTSO’yu iş dünyasının ‘lobi gücü’ olarak tanımlayan İzol, üyelerin ve Mersinlilerin taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek sorunların çözülmesinde etkin rol oynamaya bundan sonrasında da devam edeceklerini belirtti. Ardından kentin beklediği, sektörel ticaret bölgeleri, imar planının tamamlanması, lojistik merkez, turizm merkezleri gibi çalışmaları hatırlatan İzol, “Bu konuların çözümünde başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızın desteğini alacağız” dedi. Mersin iş dünyasının çatı kuruluşu olarak birlik ve beraberlik içinde kentin lobi gücünü artırmayı ve sürdürmeyi temel görev olarak benimsediklerini vurgulayan İzol, “Bu şekilde tüm sorunların altından kalkacağımıza yürekten inanıyorum. Aldığımız bayrağı, birlik ve beraberliğimizi bozmadan, bizden sonra görev alacaklara gönül rahatlığıyla teslim edeceğimizden eminim” diye konuştu.

Su: “İlimizi hep birlikte geliştirmeye devam edeceğiz”
Mersin Valisi Ali İhsan Su ise gecede yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 
“MTSO’nun kuruluşunu en kalbi duygularımla kutluyor, nice yıllar diliyorum. Kentimiz coğrafi konumu, sahip olduğu potansiyeli ve sizler gibi maharetli iş insanlarıyla ülkemizin önde gelen illerinden biri oldu. Hep birlikte gururunu yaşıyoruz. 133 yıldan beri MTSO ve Oda’ya bağlı iş insanlarımız yaptıkları çalışmalarla, yatırımlarla, istihdama sağladıkları katkılarla ilimizin çok daha ileri seviyelere gelmesine önemli katkılar sağlamıştır. Odamız tüm bu işlevlerini büyük bir maharetle, şevkle, heyecanla günümüze kadar getirmiş. İnanıyorum ki bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla sürdürecektir.”
MTSO’nun ülke genelinde ve il özelinde kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetlere en güzel şekilde katkı koyduğunu dile getiren Su, “Odamız bunları yaparken biz de idareciler olarak onların önünü açmaya çalıştık. Her alanda yardım etmeye devam edeceğiz. İlimizi hep birlikte daha ileri noktalara taşıyacağız, geliştireceğiz” dedi. 

Kocamaz: “MTSO, kentin lokomotifidir”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise MTSO’nun kentin lokomotifi olduğuna işaret ettiği konuşmasını, “Elbette bir kentin gelişimi için genel ve yerel idareciler var ama bunların ötesinde kentin geleceğine yön verecek, özellikle Mersin gibi yoğun göç almış bir kentte büyük sorun olan istihdamın çözümüne katkı koyacak kuruluşlar da var. Bunların başında da ticaret ve sanayi odaları geliyor” diye sürdürdü. MTSO’nun kentin geleceği ile ilgili ortaya koyduğu vizyon ve kentin sorunlarını çözme konusunda ortaya attığı fikirlerle yöneticilerin ufkunu açıp yön verdiğini belirten Kocamaz, iş dünyasının yaptığı yatırımlarla işsizliğe çözüm üretme yanında kazanılan gelirin paylaşımına da katkı sağladığını söyledi. “350 bine yakın Suriyelinin yaşadığı bir kentte ve son 50 yılda nüfusu 30 katına çıkmış bir kentte bu tür kuruluşlar kentin geleceği açısından çok önemli” diyen Kocamaz, “Yaklaşık 57 aydır MTSO ile uyum içinde Mersin’e bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda gerek Tarsus’ta bulunduğum sürede gerekse Mersin’de kendimi şanslı hissediyorum. MTSO’nun 133. Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyorum. Mersin’in plakası gibi nice 33 yıllar diliyorum” dedi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER