KAMUOYUNA DUYURULUR 10.12.2020 tarihinde yayınlandı

İlgili Yönetmelik gereği bağımsız bir şekilde değerlendirme yapan Ödül Değerlendirme Kurulunca, 2020 yılı için Ödülün Hasan Ali Toptaş’a verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak, Toptaş hakkında çıkan taciz haberleri, tüm duyanları olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu nedenle 2020 yılı için Hasan Ali Toptaş’a verilmesi önerilen ödül verme kararını geri aldığımızı kamuoyuna duyururuz.

KAMUOYUNA DUYURULUR

Ülkemizde ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek ve ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere; yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişmesine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak, daha yaygın okunmasını sağlamak için “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nca Kent adına 2007 yılından bu yana Mersin Kenti Edebiyat Ödülü verilmektedir.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası