MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kadın eli taşa ve mermere değdi 05.02.2016 tarihinde yayınlandı

Taş ve mermerle sanata imza atan Tülin Şahin Okay ile Yasemin Arslantaş, birlikte ilk sergilerini açtı. İkilinin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen Karma Heykel Sergisi, sanataseverlerden tam not aldı.


Kadın eli taşa ve mermere değdi

Yaklaşık bir yılda hazırlanan sergide, 17 esere yer verildi. Sergisinin açılışına Mersin Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Heykellerini, sahil yürüyüşlerinde topladığı taşlarla doğal malzemeler kullanarak yaptığını söyleyen Tülin Şahin Okay, “Son dönemlerde tüketim çılgınlığı had safhada yaşanıyor. Ben de bu sergi ile özellikle doğal malzeme kullanarak tüketmek yerine var olan malzemelerin kullanılmasının önemine dikkat çekmek istedim” dedi.

Bu serginin ilk sergisi olduğunu belirten Okay, hiçbir şey tüketmeden sadece doğadaki malzemelerle sanat yapmaya çalıştığını anlattı. ‘Cümlesini kurmakta zorlandığım duygu ve düşüncelerimi içgüdüsel olarak özgürce heykellerime yansıtabiliyorum” diyen Okay, bu yolla birçok insanla, sanatta buluşmak istediğini belirtti.

Heykel, fotoğraf ve resim alanında 49 sergiye katılan ve halen kendi atölyesinde çalışmalarına devam eden Yasemin Arslantaş ise, sergideki eserlerinde ana temanın kentin dokusu olduğunu söyledi. Sade imgelerle kentin dokusunu ve doğayla ilişkisini anlattığını kaydeden Arslantaş, ‘İnsan olarak doğayı ve yaşadığımız çevreyi değiştiriyor ve dönüştürüyoruz.  Sanırım bu kaçınılmaz bir dönüşüm. Ancak doğanın bize ihtiyacı yok. Bizim ona ihtiyacımız var. Heykellerimde insan ve doğa uyumunu, doğanın tüketimi, sistemin bize dayattıklarını ele aldım” dedi. Öte yandan iki kadın olarak bu sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Arslantaş, serginin ortak duygu ve düşünceler neticesinde ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

17 Şubat 2016 tarihine kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilir.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER