MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İSO listelerine giren Mersin firmaları rol modellerimizdir 31.05.2019 tarihinde yayınlandı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Mersin’den bu yıl 8 firma yer aldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin iş dünyası olarak listelere giren tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. İş verdiler, aş verdiler, ihracatla ülkemize zenginlik getirdiler, vergileriyle ülkemize katkıda bulundular. Hepsiyle gurur duyuyoruz” dedi.


İSO listelerine giren Mersin firmaları rol modellerimizdir

Başkan Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye’nin sanayisini, üretim gücünü göstermesi anlamında İSO 500 listelerini önemsiyoruz. Birçoğu çok büyük sermayeli şirketler olarak kurulmuş olsa da, birçoğunun da bir zaman KOBİ oldukları unutulmamalıdır. Bu anlamda biz bu listedeki bir çok firmamızı, hayatına küçük bir şirket olarak başlamış, sonra KOBİ olmuş ardından bu listelere girebilen kurumsallaşmış, markalaşmış büyük şirketler haline gelebilmiş birer başarı hikayesi olarak görüyoruz. Rol model olarak görüyoruz.
Mersin özelinde baktığımızda, 2017 yılında İSO ilk 500 içerisinde Odamıza bağlı 6 şirketin yer aldığını görmüştük.  İSO Birinci 500 araştırmasında 2018 yılında İkinci 500'de yer alan  "Çukurova İnşaat Makinaları San. ve Tic. A.Ş." ile "Durum Gıda San. ve Tic. A.Ş"nin de katılımı ile bu rakam 8'e yükselmiştir. ISO Birinci 500’ü oluşturan sanayi şirketleri içerisinde yer alan Mersin Ticaret ve Sanayi Odamız firmaları 2017 yılında 4 milyar lira olan üretimden net satış değeri, 2018 yılında yüzde 32,2 oranında artarak 5,7 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. 2018 yılında listede yer alan 8 firmanın 4'ünün ilk 500 içerisindeki sırası 2017 yılına göre gerilerken, 4 firma ise yükseliş kaydetmiştir. Söz konusu sanayi kuruluşlarının net satışlarının teknoloji yoğunluğuna göre dağılımında %57'sini düşük teknoloji, %35'ini orta-düşük, %8'ini orta yüksek teknoloji yoğunluğuna sahip sektörler oluşturmaktadır. 2018 yılında ihracatta “Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş., Çukurova İnşaat Makinaları San. ve Tic. A.Ş.” şirketlerinin sıralamadaki yeri yükselirken, ücretle çalışan ortalamasına göre “Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş.”nin sıralamadaki yerini koruduğu “Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. ile Çukurova İnşaat Makinaları San. ve Tic. A.Ş.”nin sıralamadaki yerinin yükseldiği görülmektedir. Ben Mersin iş dünyası olarak listelere giren tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. İş verdiler, aş verdiler, ihracatla ülkemize zenginlik getirdiler, vergileriyle ülkemize katkıda bulundular. Hepsiyle gurur duyuyoruz.”
 

 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER