MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İngiliz ressam Raynham, MTSO’da sergi açtı  09.02.2018 tarihinde yayınlandı

Ressam Alex Raynham, 5’nci kişisel sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Çukurova’nın bütün renklerini sevdiğini belirten Raynham,  “Doğanın bu renkli halini tablolarıma yansıtıyorum” dedi. 


İngiliz ressam Raynham, MTSO’da sergi açtı 

MTSO Sanat Galerisi, ressam ve yazar Alex Raynham’ın 5’nci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, Raynham’ın akrilik boya tekniği ile resmettiği 32 eser yer alıyor. 

Açılışta konuşan ressam Alex Raynham, Mersin’de ilk kez sergi açtığını söyledi. Adana’da yaşadığını belirten Raynham, Türkiye’ye yazarlık yaptığı dönemde anlaştığı bir yayın evi aracılığıyla 1994’te geldiği anlattı. Adana’da eşiyle taştığını ve evlendikten sonra buraya yerleştiğini aktaran Raynham, 1997-2000 yılları arasında Devlet Sanatçısı Mustafa Dulda’nın atölyesinde sanat eğitimi aldığını söyledi. Oxford Üniversitesi felsefe bölümünden mezun olduğunu dile getiren Rayhnam, “Asıl mesleğim yazarlık ancak resme de çocukluğumdan beri ilgi duyuyordum” dedi. Bu konuda bir eğitim almadan henüz çocukken sevdiği sanatçıları taklit ederek resim yapmaya başladığını anlatan Rayhnam, bu tutkusundan hiçbir zaman vazgeçmediğini dile getirdi. 
“Bu sergimde olduğu gibi eserlerimde fırça kullanmamaya özen gösteriyorum” diyen Raynham, özellikle soyut resimlerinde mutfak aletleri, kumaş, gazete gibi alternatif araçlar kullandığını belirtti. İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde özel ve kurumsal koleksiyonlarda da eserlerinin olduğuna değinen Raynham, bugüne kadar 20’nin üzerinde karma sergiye katıldığını kaydetti. 
Türkiye’de sanata ilgi olmasına rağmen satış anlamında yurtdışındaki potansiyelin daha yüksek olduğunu bildiren Raynham, “Burada kimse sanatla ilgilenmiyor diye bir düşünce var. Ancak bu doğru değil. Burası sanat konusunda çok aktif bir bölge” diye konuştu.   
Türkiye’nin tarihi dokusunu kendisine ilham aldığını söyleyen Raynham, “Manzaraları çok seviyorum. Çukurova’yı çok renkli buluyorum. Mesela İngiltere’de sadece yeşil renk hakim. Burada ise renkler her mevsim farklı” dedi. 
Sanata ilgisi olanlara tavsiyelerde de bulunan Raynham, sanata dair bir şey yapmak isteyenlerin, düşünmeden ve tereddüt etmeden denemeleri gerektiğini vurguladı. Hayatta tecrübelerin deneyerek edinildiğini belirten Raynham, “Kimse doğarken yetenekli doğmuyor” dedi. 
Önümüzdeki süreçte Katar, Lübnan, Ukrayna gibi ülkelerdeki sergilere katılacağını da bildiren Raynham, çalışmalarına Adana’daki evinden devam ettiğini söyledi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER