MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İbrahim Kiper her bir tuğlası için emek verdiği Yaşlı Yaşam Merkezi'nde anıldı 17.07.2017 tarihinde yayınlandı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşan İbrahim Kiper, her bir tuğlası için emek verdiği Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Yaşlı Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. 


İbrahim Kiper her bir tuğlası için emek verdiği Yaşlı Yaşam Merkezi'nde anıldı

2001-2009 yılları arasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanlığı ve 2009-2016 yılları arasında MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Kiper, MTSO EKAV Başkanlığı döneminde çok sayıda sosyal projeye imza attı. Birçok okulun da yer aldığı bu projelerin en önemlilerinden birisi de Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi çatısı altında kurulan Yaşlı Yaşam Merkezidir.

İbrahim Kiper için bugün, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Yaşlı Yaşam Merkezi’nde anma töreni düzenlendi. Törene, merhum İbrahim Kiper'in eşi Ceyhun Kiper, çocukları ve torunları, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Zeper ve Mustafa Kabadayı, MTSO Eğitim ve Kalkınma Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Meclis Üyeleri, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar'ın yanı sıra İbrahim Kiper'in sevenleri katıldı.

Törende önce, İbrahim Kiper'in fotoğraflarının ve videolarının yer aldığı slayt gösterildi. Daha sonra İbrahim Kiper için dualar okundu. Sevenleri, geçmişte yaşadıkları güzel anıları anlatarak onu yad etti. Tören, İbrahim Kiper fotoğrafının ailesi tarafından Yaşlı Yaşam Merkezi'nin duvarına asılmasıyla son buldu.

İbrahim Kiper kimdir?

2009-2016 yılları arasında MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen İbrahim Kiper, 1998 yılında MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilli olarak da görev yaptı. Gönüllülük esasına dayanan bütün projelerde yer alan Kiper, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin Yaşlı Yaşam Merkezinin yapımına destek verdi. Kızılay kan bağışı kampanyasında Midibüs bağışlatarak Kızılay’a katkıda bulundu. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Kadri Şaman Anadolu Teknik Meslek Lisesi’nin yapılmasında aktif görev aldı ve okula her türlü yardım yapılmasına öncülük etti.

1961 yılında babası ve eniştesi ile ticaret hayatına başlayan İbrahim Kiper, Arçelik bayiliğinin yanında ev ve büro mobilyaları için ayrı ayrı işletmeler kurdu. Sahibi olduğu; Kazançlar A.Ş., Barok Mobilya A.Ş., Mersin Barok Mobilya Limited Şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1948 yılında Kayseri’de dünyaya gelen İbrahim Kiper, 69 yaşında hayata veda etti. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER