MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Huzurevi sakinleri Çanakkale ruhunu yaşattı 22.03.2017 tarihinde yayınlandı

Çanakkale Zaferinin 102. Yılının kutlandığı 18 Mart’ı da içine alan Yaşlılar Haftası’nda İyilik Vakfı Huzurevi Sakinleri Çanakkale Destanı isimli bir tiyatro oyunu sergiledi. Sergiledikleri performansla 102 yıl öncesini günümüze taşıyan huzurevi sakinleri izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Yine Yaşlılar Haftası nedeniyle Mersin Olba Fotoğraf Derneği üyelerinin hazırladığı Huzurevi Fotoğraf Sergisi de ziyaretçilerden tam not aldı.


Huzurevi sakinleri Çanakkale ruhunu yaşattı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteği, Yardım ve İyilik Vakfı ile Mersin Olba Fotoğraf Derneği katkılarıyla, Yaşlılar Haftası ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla fotoğraf sergisi ve tiyatro etkinliği düzenledi.

Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik Olba Fotoğraf Derneği üyelerinin Huzurevi Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesi ile başladı. Ahmet Yenmez, Derviş Özcan, Evren Sayın, Hulki Muradi, Levent Rastgeldi, Nizamettin Düzgün ve S. Çağatay Güneş’ten oluşan Huzurevi Proje Grubu’nun çektiği 33 fotoğraf duygu dolu anlar yaşattı. Sergi açılışı sonrasında Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Sakinleri’nin hazırladığı Çanakkale Türküleri ve Çanakkale Destanı isimli tiyatro oyunu sergilendi.
Tiyatro oyunu öncesinde gerçekleştirilen açılış konuşmalarında söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken, Yardım ve İyilik Vakfı Başkanı Necmi Erdem, “Yaşlılarımız yarınla bugünler arasında köprü kuran, kültürümü ve değerlerimizi taşıyan önemli varlıklarımızdır” dedi. Mersin Olba Derneği Başkanı Hulki Muradi ise Huzurevi Projesi’ne geçen yıl başladıklarını hatırlatarak, “Hedefimiz, büyüklerin gönlünde bir bahar rüzgarı estirmek ve sizlerin de zihninde yer açmaktı. Bu sergi ile bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında Solist Simay Durak Togay'ın seslendirdiği Çanakkale Türküleri ile Huzurevi sakinlerinden Sevil Seyhan, Memet Türkmen, Halil Hancı, Oktay Şenol, Güzin Çakmak ve Ümmücan Sekman'ın sahnelediği Çanakkale Destanı, uzun süre ayakta alkışlandı.
Etkinlik plaket töreni ile sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER