MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hüseyin Baraner, “Çukurova, büyük bir turizm potansiyeline sahip” 06.01.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında, Mersin Turizm Platformu koordinatörlüğünde, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği-MERTID ve MTSO Meslek Komitesi işbirliğinde geliştirilen proje çerçevesinde muhtelif temaslarda bulunmak üzere Mersin’e davet edilen Ülkemizin Turizm Duayenlerinden Hüseyin Baraner ile birlikte sektörel bir sohbet toplantısı düzenlendi.


Toplantıya Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ile sektör temsilcileri katıldı.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’ın açılış konuşmasının ardından konuşan MERTİD Başkanı Hamit İzol, “Öncelikle bizi kırmayarak toplantımıza katıldığı için Hüseyin Bey’e teşekkür ediyorum. Kendisinin deneyimlerinden ve turizmdeki yaptıklarından faydalanarak inşallah Mersin turizmini bir adım daha ileri taşıyacağız. Mersin gerçekten turizm alanında layık olduğu yere bir türlü gelemedi. Ama bundan sonraki çalışmalarla daha iyi yerlere gelecektir. Bugüne kadar Turizm Platformumuzla beraber birçok etkinlikler düzenledik, bundan sonra da bu etkinlikleri devam ettireceğiz” dedi.

Dünyada Pazarlar kadar ürünlerin de çok büyük olduğunu belirten Ünlü Turizmci Hüseyin Baraner, “Dünya Otel Ajansı’ndan gelen bilgiye göre bu yıl açılacak otel sayısı 2 bin 500. Projelendirilmiş otel sayısı da 5713. Dünyanın her noktasında yeni oteller açılıyor. Her geçen yıl dünya değişiyor, anlayışlar değişiyor, piyasalar değişebiliyor. Dünya 2015 itibariyle kilitlenmiş bir durumda. Bugün ki piyasalarda güzel otel, güzel oda diye pazarlama yapmak, 10 yıl öncesine göre çok daha zor. Bu atmosferde iş yapmak da zorlaşıyor. Kültürler ve dinler arası diyalog çok önem arz ediyor artık. İnsanların, toplumların birbirlerini sevmesi, birbirinden haz alması son derece önemli. Mersin’e ilk gelen turistler burada süper oteller var diye gelmedi. İnsanları ve buranın kültürünü sevdiler. Ve bazıları buraya bağlandılar” diye konuştu.

Baraner, “Çukurova bölgesi gelecekte doğru çalışmalar yapılırsa çok büyük bir turizm potansiyeline sahip bir bölge. Ama bütün olarak görüyorum bunu. Havalimanı ortada, en solda Anamur sınırı, en sağda Antakya’ya kadar, üstte Osmaniye’ye kadar uzanan büyük bir havzada bütün zenginliklerini paketin içine dahil ederek, ciddi bir destinasyon elde edebiliriz. Bu bölge küçük ebatlara oynayamaz çünkü kendisi büyük. Vali Bey ile yaptığımız görüşmelerde kendisine Çukurova Bölgesi’ni içinde barındırdığı zenginliklerle Expo’ya aday yapın dedim. Aday adayı bile olsa yepyeni bir heyecan getirir size. Çukurova’nın altyapısı hazırlanarak gelecek yıllarda Expo’ya aday olması çok değişik bir bakış açısı getirir bölgeye” ifadesinde bulundu.

Mersin’in insan ve kültür zenginliği ve yapısıyla dünya ile diyalogunu artırması gerektiğini vurgulayan Baraner şunları kaydetti; “Diyalog akışında benim gördüğüm kadarıyla Numan Bey üzerinden yürüyen bir çalışma var. Çukurova gibi böylesi büyük bir merkez için bu çok az. Mersinli bir dostunuz olarak şunu söylemek isterim, bu yarışın içinde heyecan yaratmadan ilerleyemezsiniz. Her şeyiyle Çukurova Bölgesi çok güzel ve çok güçlü bir yer. Derin güçleri, derin dinamikleri olan bir yer. Bunu sizlerin de yansıtması lazım.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER