MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Her işveren birer emekçidir... 30.04.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Girişimciler, işverenler ve çalışan emekçilerimizlehepimiz bir aileyiz. Huzur içinde çalışmak, üretmek ve ülkemizin, kentimizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Her işveren birer emekçidir...

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs’ın günümüzde geçmişin yapay toplumsal çatışmaların ve yaratılan çalışan- işveren ayrışmalarının aksine, artık bir kutlama havasında geçmesi ve emekçilerin bugünü gerçek anlamda haklarının evrensel ölçülerde korunması farkındalığına dönüştürmesi hem ülke ekonomisi hem de sosyal barışın yakalanması anlamında çok önemli bir kazanımdır. Her işveren aynı zamanda bir emekçidir. Her emekçi bir gün işveren olabilir. Girişimciler, işverenler ve çalışan emekçilerimizle hepimiz bir aileyiz ve huzur içinde çalışmak, üretmek ve ülkemizin, kentimizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Coğrafyamız ve küresel ekonomi gerçekten zorlu bir dönemden geçiyor. Bu dönemde, Türkiye’de kültürümüzde tarih boyunca olmamış yapay sınıf farklıları yaratmak değil, birlik ve beraberliğin mesajlarını vermek gerekiyor. Bu birliği mesajın da ötesinde somut olarak göstermek, bu dayanışmayı ortaya koymak gerekiyor. İşte 1 Mayıs sadece çalışanların kendi arasındaki dayanışmanın değil, bu anlamda tüm toplumun sınıfsız ve ayrımsız şekilde yaşaması gereken bir dayanışmanın aracı olmalıdır.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mersin ekonomisine hizmet eden, alın terlerini bu kent için akıtan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, ülkemizde ve kentimizde demokrasinin ve dayanışmanın artmasına vesile olmasını diliyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER