MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Haziran ayı meclisi TÜİOSB’de gerçekleştirildi 30.06.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Haziran ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında Mersin – Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) evsahipliğinde yapıldı. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve Başkan Yardımcısı Armağan Öner’in de konuk olduğu toplantıda TÜİOSB’nin son durumu hakkında bilgi paylaşıldı.


Haziran ayı meclisi TÜİOSB’de gerçekleştirildi

TÜİOSB’nin yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu belirten Meclis Başkanı İzol, “Bu nedenle toplantıyı burada düzenlemek sizlere yatırımın son durumunu göstermek istedik” dedi. Ardından devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek Balta, Türkiye’de ihracat odaklı, endüstri 4.0 felsefesine uygun ilk dijital ve yeşil OSB’yi kurduklarını bildirdi. Dünya Bankası tarafından yüzde 100 fonlanan, AB’nin Yeşil Mutabakat kriterlerine uyumlu bir OSB olduklarını kaydeden Akyürek Balta, arsa tahsislerinde tamamen ihracatçıları tercih ettiklerini söyledi. Hammadde temininden lojistiğe, OSB çatısı altında üretilecek ürünlerin üretimlerinin her aşamasının kontrol altında ve yüksek standartlarda gerçekleştirildiğini gösteren Digigreen FoodValley sertifikası ile uluslararası pazarlarda sağlanacak avantajlara, kuracakları laboratuvarlar, enerji ve test merkezleri gibi ortak alanlar sayesinde yatırımcının maliyetini azaltmaya yönelik sunacakları olanaklara kadar birçok konuyu aktaran Akyürek Balta, “Özellikle yeşil mutabakat kriterlerine uygun üretimin gerçekleştirilecek olması açısından ihracatçıya geleceğe yönelik önemli avantajlar sunmamız yalnızca yerli değil yabancı firmalardan da gelen talebi artırıyor” dedi. 
60 hektar alanla yola çıktıklarını ancak artan talepler ve Sanayi Bakanlığı’ndan aldıkları desteklerle 115 hektar alan üzerinde iki etap çalışmayı birlikte yürütmeye başladıklarını bildiren Akyürek Balta, üçüncü genişleme alanının da devreye alınmasıyla bu alanın 300 hektara ulaştığını söyledi. Altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Akyürek Balta, bu yıl 29 Ekim’de 29 firmanın temel atacağını, 2023 yılında ise ilk firmanın faaliyete başlamasını hedeflediklerini söyledi. 
Hammaddeye sorunsuz ulaşım için tarımın farklı formüllerle desteklenmesinden, ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesi için OSB bünyesinde açılması planlanan okullara kadar birçok konuda bilgi veren Akyürek Balta, “Ayrıca yalnızca sanayici değil ticaretle uğraşanlar da burada yatırım yapabilecek. Toplam 16 bin metrekarede kiralanabilir ve satılabilir alanlar olacak. Buralarda akaryakıt istasyonu, butik otel, bankalar, noter, kargo firmaları, restoran, market, kırtasiye, bilişim hizmetleri, fabrika satış mağazaları gibi üniteler; sağlık birimleri, iş güvenliği merkezi, danışmanlık firmaları olacak. Bu alanlar için de bugünden yatırım yapılabilir” ifadelerini kullandı.
Meclis üyelerinin merak ettiği soruları yönlendirmesi sonrasında toplantı, inşaat alanının gezilerek çalışmaların yerinde incelenmesiyle son buldu.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER