MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

GİŞKAD’tan anlamlı sergi  24.06.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (GİŞKAD) ihtiyaç sahibi kadınlar yararına açtığı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 82 yaşındaki bir kadın ressama ait sergi, yine bir kadına dokunabilmek için sanatseverlerle buluşuyor. 


GİŞKAD’tan anlamlı sergi 

GİŞKAD’ın organizasyonunda, Ressam Günay Çakın’ın Resim Sergisi MTSO Sanat Galerisi’nde açıldı. 82 yaşındaki Ressamın 49 yağlı boya eserinin yer aldığı serginin geliri, GİŞKAD’a bağışlanarak, ihtiyaç sahibi kadınların işlerini geliştirebilmesi adına kullanılacak. Sergi açılışına; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri, TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, GİŞKAD Üyeleri ve sanatseverler katıldı. 

Çakın: “Savaş mağdurlarına yardım etme isteği, beni resme yönlendirdi”
Sergi açılışında konuşan Ressam Günay Çakın, çocukluğundan buyana resme ilgi duyduğunu ve son 20 yıldır profesyonel olarak resim yaptığını söyledi. Savaşlarda eziyet çeken kadın ve çocuklara üzülerek, ‘onlara nasıl destek olabilirim’ düşüncesinin onu resme yönlendirdiğini anlatan Çakın, “Açtığım sergilerin gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladım. Burada da hayallerimi yansıtan 49 adet resmimi sergiliyorum. Geliriyle de GİŞKAD aracılığıyla kadınlara destek olmak istiyorum” dedi. 
Resim alanında eğitim almadığını dile getiren Çakın, evini atölyeye çevirdiğini ve eserlerini orada yaptığını söyledi. Emekli muhasebeci ve Ressam Çakın, bir sonraki sergisinde ise lösemili çocuklara destek olmak istediğini belirtti. 

Beydağı: “O bize dokundu, biz de ihtiyaç sahibi bir kadına dokunacağız”
Sergi hakkında değerlendirme yapan GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı ise, GİŞKAD olarak, bir kadının ihtiyacının giderilmesi için ellerinden geldiği ölçüde katkı sunmak istediklerini belirtti. “Günay Hanım’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diyen Beydağı, “O bize dokundu, biz de ihtiyaç sahibi bir kadına dokunacağız” ifadesini kullandı.   
Dernek vizyonu kapsamında bu tür organizasyonları daha sık yapmak istediklerini de belirten Beydağı, “Gazi Çiftliği’ni ziyaretimiz sırasında zakkum fidesi yetiştiren 3 çocuk sahibi ve eşini kaybetmiş bir çiftçi kadınla tanıştık. Onun hayalinin 3 tekerlekli bir araba alıp ürünlerini çevre köylere taşıyabilmek olduğunu öğrenince destek olmak istedik ve bu sergiyi organize ettik” diye konuştu.  

27 Haziran’a kadar devam edecek sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER