MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Gıda sektörü Mersin Fooddays’de buluştu  07.11.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Fooddays - Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı başladı. Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, 10 Kasım Pazar günü sona erecek. Fuar süresince yabancı alım heyetleriyle B2B görüşmeleri de gerçekleştirilecek. 


Gıda sektörü Mersin Fooddays’de buluştu 

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı yerli ve yabancı gıda firmalarına evsahipliği yaptı. Fuarın açılışına katılanlar arasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Meclis Üyeleri de yer aldı. Açılış konuşmasında fuarların kent ekonomisi adına önemine dikkat çeken Başkan Kızıltan, "Mersin güçlü bir şehir. Türkiye’de de güçlü, dünyada da güçleniyor, tanınıyor. Bu fuara katılan firmalarımızı kutluyorum. Tarım, Mersin’in güçlü sektörlerinden birisi. Türkiye'de tarım makineleri konusunda birçok ilk Mersin’de yaşanıyor. Sulama teknolojileri, seracılık, paketleme konularında Mersin'de her zaman ilkler yaşanmıştır. Gıda makineleri üzerine güçlü şirketlerimiz var. Ben Mersin’e güveniyorum. Devletimiz de arkamızda, belediyemiz de yanımızda. Hepimizi güzel günler bekliyor" dedi.

Seçer: "Gıda güvenliği önemli bir kavram"
Dünyada son dönemlerde özellikle gıda güvenliği kavramının ön plana çıkmaya başladığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, "Hem halkınızı doyuracak kadar yeterli gıdaya sahip olacaksınız hem de bu gıdayı sunarken güvenliğine hassasiyet göstereceksiniz" dedi. Bunun da teknolojik paketleme yöntemleriyle gerçekleşebileceğini belirten Seçer, bu noktada Mersin'de iki önemli yatırımın hayata geçmek üzere olduğunu hatırlattı. Bir tanesinin tarım ürünlerinin değerlendirilmesi ana fikriyle açılacak olan Tarım İhtisas OSB, diğerinin ise ağırlıklı olarak gıda firmalarının yatırım yapacağı karma OSB olduğunu anlatan Seçer, yeni yatırımlar yapılarak üretimin artırılması gerektiğini söyledi. 

Su: "Fuarlar ekonomi için önemli organizasyonlar"
Mersin Valisi Ali İhsan Su ise dünyada artık ticaretin kalbinin fuarlarda attığına işaret etti. Alıcı ve satıcıyı, üretici ile tüketiciyi fuarların buluşturduğunu anlatan Su,"Buralarda herkesi bir arada görebilme imkanı var. Sektördeki tüm gelişmeleri düzenlenen paneller ya da B2B'ler ile takip edebiliyorsunuz. Bağlantılar kurabiliyorsunuz. Bu nedenle fuarları önemsiyoruz" dedi. Mersin'de fuar sayısının 16'ya çıkmasının bu nedenle ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Su, "Yurtiçi ve dışından gelen sektör temsilcilerini buluşturması adına çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.  

Tartıcı: "Kent ekonomisine katkımızı sürdüreceğiz"
Fuar hakkında bilgi veren CNR Holding İletişim Direktörü Reha Tartıcı ise, "Mersinli dinamiklerin destekleriyle önümüzdeki dönemde de ülke ekonomisine katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz" dedi. Bu yıl Ortadoğu başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen sektör profesyonellerini ağırladıklarını da kaydeden Tartıcı, alım heyetleriyle B2B'ler düzenlendiğini de sözlerine ekledi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER