MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

GENÇ GİRİŞİMCİLER, MELEK GİRİŞİMCİLİĞİN HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYOR 03.07.2015 tarihinde yayınlandı

TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Melek Girişimcilik uygulamasının Mersin’de yeniden hayata geçmesini istiyor. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Berrak Kutsoy, “Göreve başladığımda melek girişimcilik konusundaki ilk adımların Mersin’den atılmıştı. Ancak sonrasında istenen ilerleme gösterilemedi. Biz bu çalışmanın yeniden Mersin’den canlandırılmasını istiyoruz” dedi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.


TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Berrak Kutsoy, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Osman Kiper ve İcra Kurulu Üyeleriyle birlikte MTSO’yu ziyaret etti. Ziyarette, MTSO’nun genç girişimcilere verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Kutsoy, şunları söyledi:
“Üniversite bünyesinde bulunmasına rağmen bizim hedefimiz inkübasyon merkezlerinin yerel yönetimler bünyesinde olması. Sizin de Oda olarak kuluçka merkezine verdiğiniz desteği biliyor ve teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi her yıl Kasım ayının 3. haftası Global Girişimcilik Haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta çerçevesinde Mersin’de de etkinlikler yapmak istiyoruz. Biz de konuşmacı anlamında bu etkinliklere destek verebiliriz.”
Ayrıca Mersin’de melek girişimcilik konusunu yeniden aktif hale getirmek istediklerine de değinen Berrak Kutsoy, “Belli bir aidatla kendisini idare edebilecek, genel sekreterinin bulunduğu bir yapı oluşturma hedefindeyiz. Bu sayede birçok firma kendisini anlatma imkanı bulacak diğer taraftan yatırımcılar da Mersin’de yatırım yapabilecekleri farklı şirketler bulunduğunu görebilecek. Bu, Mersin’in tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor” dedi. 
Görüşmede, Osman Kiper, girişimcilik haftasında ‘Mersin Girişimcisini Arıyor’ ödülleri vermek istediklerine değinirken, Başkan Şerafettin Aşut, talepleri büyük bir ilgiyle dinleyerek, Oda olarak her zaman girişimcilerin arkasında olduklarını söyledi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER