MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Geleceğin teknolojileri basın mensuplarına tanıtıldı 12.02.2018 tarihinde yayınlandı

Endüstri 4.0 ve Geleceğin Teknolojileri Tanıtım Günü etkinliği öncesinde tersine mühendislik ve Endüstri 4.0’ın uygulama alanları, küçük modellerle basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtımda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut cihazların kullanımının iş dünyasına sağlayacağı yararlar hakkında kısa bilgiler verdi. 


Geleceğin teknolojileri basın mensuplarına tanıtıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Şubat ayı basın toplantısını Yönetim Kurulu Üyeleri Fuad Budur, Mustafa Kabadayı, İbrahim Zeper ve Ekrem Sağlam ile birlikte düzenledi. Mart ayında gerçekleşecek etkinliklerin ön duyurusunun yapıldığı toplantı sonrasında Başkan Aşut, basın mensupları ile birlikte Endüstri 4.0 uygulama alanını gezdi. 3-D tarayıcı ve yazıcılar, sanal gerçeklik sistemleri, robotik kol sistemi, drone ve elektronik spinning kabini gibi çağımız teknolojilerinin tanıtıldığı toplantıda Başkan Aşut, “Bu cihazlar kullanılarak üretimde sıfır hataya doğru yol alıyoruz. Üretime geçmeden önce sanal ortamlarda üretilecek ürünler ve oluşabilecek hatalar görülebilecek. Ya da tarayıcılar aracılığıyla sıfır atık ilkesi ile hareket edip hemen hepimiz evlerimizde bir takım ihtiyaçlarımızı kendimiz üretebileceğiz. Drone’lar birçok sektörde ciddi kolaylıklar sağlayacak ya da robotik kollar ile karanlık fabrikalar kurup birçok alanda tasarruf sağlayabileceğiz” ifadelerini kullandı. 
Aşut, bu üretimlerin büyük bölümünün yerli olmasının ise ayrıca önemli olduğunu vurguladı. 

Endüstri 4.0’ı somutlaştırmak istedik”
Bugüne kadar her fırsatta Endüstri 4.0’ı anlattıklarını hatırlatan Başkan Şerafettin Aşut, konunun daha iyi anlaşılabilmesi adına somut örneklerini göstermek istediklerini söyledi. Elle tutulup, gözle görülebilecek demo uygulamalar sayesinde bugüne kadar anlatılanların daha rahat anlaşılabileceğine inandığını ifade eden Aşut, konunun Endüstri 4.0 ve Geleceğin Teknolojileri Tanıtım Günü etkinliğinde daha da detaylandırılacağını belirtti. 
Ardından yoğun geçecek bir Mart ayına hazırlandıklarını belirten Aşut, ay içerisinde düzenlenmesi planlanan etkinlikleri ise şöyle anlattı: 
“7-8 Mart günlerinde “Akdeniz Ekonomi Forumu” etkinliğine ev sahipliği yapacağız. Kalkınma Bakanlığımızın desteğinde, son yılların en kapsamlı ekonomi forumu olacak. Uluslararası katılımlarla, Akdeniz havzası tüm sektörleriyle ve Endüstri 4.0 temelinde masaya yatırılacak. Ardından 9-10 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘İşin İçinde Kadın Var’ etkinliği gerçekleştireceğiz. MTSO olarak kadının sadece iş dünyasında değil, yaşamın içinde, her alanda olması için çaba harcayan bir kurum olduk. Çünkü kadının dokunduğu her yerin olumlu anlamda değiştiğini biliyoruz. Kadının yapıcı ve geliştirici gücünü kullanmayan bir kent, bir ülke mutlu, refah ve aydınlık bir geleceği yakalayamayacaktır. 
16 Mart günü Uluslararası Arabuluculuk Konferansını gerçekleştireceğiz. Yine Mart ayında bu konferans sonrasında Odamız bünyesindeki Arabuluculuk Merkezi’nin de hizmete açılmasını hedefliyoruz. 19 Mart’ta ise Dijital Dönüşüm başlıklı panelimiz olacak. 26 Mart haftası Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım Moderatörlüğünde Akdeniz Havzası’nda İklim Değişikliği’nin Tarıma Etkileri konulu konferans gerçekleştireceğiz. 29 Mart’ta ise Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumuna ev sahipliği yağacağız. MTSO ve LODER işbirliğinde gerçekleşecek olan Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu’nun konusunu;  üreticiden tüketiciye kadar geçen süreçteki soğuk zincirde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri oluşturacak.”

“Etkinliklerimizin temelinde girişimcilik ve teknoloji yatıyor”
Mart ayının yoğun geçeceğini bir kez daha vurgulayan Şerafettin Aşut, “Aslında etkinliklerimizin geneline baktığımızda temel saç ayaklarını sizlerde görebiliyorsunuz. Girişimcilik, kadının iş dünyasına entegrasyonu, yüksek teknolojinin ve dijitalleşmenin sanayiden tarıma, lojistikten hizmetlere ve ticarete kadar yaygınlaşması ve bu anlamda tüm bunların farkındalığının sağlanması sonrasında fiziksel alt yapılarının hayata geçirilmesi. Yani, somutlaşmasıdır” dedi. 
MTSO olarak her ay bu yoğunlukla çalışmaları sürdürme arzusunda olduklarını vurgulayan Aşut, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Son zamanlarda sıkça dile getirdiğim bir konu var. Malumunuz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Meclisimizin desteğinde bir yurt dışı operasyon gerçekleştiriyor. Ulusal güvenliğimiz için, uluslararası haklarımızdan kaynaklanan bir operasyon. Mersin iş dünyası olarak Mehmetçiğin arkasındayız. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz. Ancak, bölgedeki küresel güçler sadece askeri cephede değil, ekonomi cephesinde de ülkemizi sıkıştırmaya devam ediyor, edecektir de. İş dünyası olarak bizler de bu cephenin Mehmetçikleriyiz dedik ve bu baskılara pes etmeyeceğiz dedik. Bu anlamda bizler iş dünyası olarak işimize odaklandık. Ekonomi cephesini sağlamlaştırmaya odaklandık. Bizler üretmeye, iş ve aş vermeye, katma değer yaratarak ülkemizin ve milletimizin zenginliği olmaya devam edeceğiz.” 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER