MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Eşkil’den, Yazı’nsama Resim Sergisi 07.04.2017 tarihinde yayınlandı

Ressam Mehmet İdris Eşkil, tez konusu olan yazının, resimde öğe olarak kullanılması konusunu tuvale dökerek, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde kişisel sergi açtı.


Eşkil’den, Yazı’nsama Resim Sergisi

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nde resim öğretmeni ve aynı zamanda ressam olan Mehmet İdris Eşkil, Yazı’nsama isimli 3’üncü kişisel sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açtı. Ressam sergide, yağlı boya tekniği kullanarak hazırladığı 30 eserini sergiledi. Sergi açılışına MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, ressam Ahmet Yeşil, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

15 yıllık resim öğretmeni olduğu belirten Ressam Mehmet İdris Eşkil, aynı zamanda Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine de devam ettiğini söyledi. Serginin adı olan ‘Yazı’nsama’ isminin, tez konusu olan, yazının resimde öğe olarak kullanılmasından geldiğini aktaran Eşkil, “Resimlerimde tam olarak yazılar yer almıyor. Çünkü yazılarla bir mesaj vermeye çalışmıyorum. Eğer yazıyla bir şeyler anlatmak isteseydim, o edebi bir eser olurdu. Ama ben sanatsal bir eser ortaya koymaya çalışıyorum” dedi. Yazıyı biçimsel bir öğe olarak gördüğünü kaydeden Eşkil, eserlerinde yazıyı tıpkı ağaç, insan, kuş gibi figür olarak kullandığını söyledi.

“Sanat, sadece sanat dünyasına hapsedilmemeli”

Sanatsız bir dünya düşünülemeyeceğini vurgulayan Eşkil, aksi takdirde toplumda yozlaşmanın ve kültürsüzlüğün baş göstereceğini kaydetti. Sanatı, medeniyetin gerekleri arasında gösteren Eşkil, sanatın insanlara manevi doygunluk ve estetik bir olgunluk kazandırdığını dile getirdi. Aynı zamanda halkın da sanat tüketicisi olması gerektiğini vurgulayan Eşkil, “Sanat, sadece sanat dünyasına hapsedilmemeli” ifadesini kullandı. Hayatın tüm ihtiyaçları gibi sanatın da bir ihtiyaç olduğunu belirten Eşkil, sanatın içinde yetiştiğini ve bundan sonra da sanatın içinde hep var olacağını kaydetti.

Halkın sanatı tükettiği sürece sanatçıları destekleyeceğini belirten Eşkil, devlet tarafından da destek programları oluşturulması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın bünyesinde sanat galerisine yer vermesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Eşkil sözlerini, “Sanata verdiği destek nedeniyle MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’a teşekkür ederim” şeklinde tamamladı.

26 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER