MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Enerji Kümesi Ur-Ge Projesi ilk aşama tamamlandı 26.10.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Endüstri Sinerjisi – Enerji Sanayisi için Kümelenme Ur-Ge Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı. İlk aşama sonucunda oluşan İhtiyaç Analizi Sonuç Raporu Küme Üyeleriyle paylaşıldı. Projenin ikinci aşamasında ihtiyaç duyulan eğitimler verilerek örnek ülke ziyaretleri gerçekleştirilecek.  


Enerji Kümesi Ur-Ge Projesi ilk aşama tamamlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Projeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ur-Ge Projesi’nin tamamlanan ilk aşaması sonunda İhtiyaç Analizi Sonuç Raporu Tanıtım Toplantısı düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan başkanlığında bir araya gelen Küme Üyeleri rapor hakkında bilgi alıp projenin ikinci ayağında neler yapılacağını öğrendi.  
Başta enerji sektörü olmak üzere dünya genelindeki büyük montanlı işlerden daha büyük pay alabilmek adına bir araya gelen küme üyelerinin yürütülen projenin ilk aşamasının sonunda mevcut pozisyonları belirlendi. Tek başlarına ve birlikte hareket etmeleri halinde hangi ürünlerin üretimini gerçekleştirebildikleri saptandı. Firma analizi yanında sektör analizleri, sektörlerin hangi standartları istediği ve küme üyelerinin bu standartları ne kadar yerine getirebildiği saptandı. Aynı zamanda bu aşamada rekabet analizi de gerçekleştirildi. Dünyadaki örneklerle karşılaştırılarak tek başlarına ya da birlikte hareket edilmesi halinde firmaların ulaşabileceği rekabet gücü ortaya kondu. Bu çalışmanın sonunda firmaların tümü faaliyetlerini hangi seviyede yürüttüğünü görme fırsatı yakaladı. Saptanan durum tespiti ile birlikte büyük ihalelerden pay alınabilmesi için hangi yolun izlenmesi gerektiğine dair yol haritası çıkarıldı. Küme üyelerinin birlikte hareket edebilmesinin zemini hazırlandı. 
İkinci bölüm eğitim aşaması. Firmaların ihtiyacı olan alanlarda 4 ayda tamamlanacak bir eğitim dönemi başlayacak. Aynı süreçte örnek ülke ziyaretleri yapılacak. Bu dönemde küme üyelerine sektörel fuar ve zirvelere katılım imkanı da sağlanacak. Toplantı sonunda değerlendirme yapan Başkan Kızıltan, bu küme ile birlikte hareket edebilmenin öneminin kavrandığını, birlikte hareketle dünya genelindeki büyük çaplı işlerden pay alınabileceğini gerçeğinin daha net görüldüğünü söyledi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER