MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“Ekonomiye odaklanma zamanı” 11.07.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesini kutlayarak başarılar diledi.


“Ekonomiye odaklanma zamanı”

Kabinede iş dünyasının tanınmış simalarının yer almasının önümüzdeki süreçte ekonomi odaklı çalışmalar yürütüleceğinin sinyallerini verdiğini vurgulayan Kızıltan, “İş dünyasından temsilcilerin kabinede görev alması, özel sektör mantığının hükümette daha fazla hakim olması, paralelinde daha hızlı kararlar alınmasını getirecektir diye düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Seçim sürecinin geride kaldığını, Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmek adına artık ekonomiye, reformlara odaklanma zamanı olduğunu dile getiren Kızıltan, “Ekonomi yönetiminde siyasi kadrolar yerine özel sektörde başarılı olan isimlerin kabineye alınması önümüzdeki süreçte işadamlarının talepleriyle aynı doğrultuda hareket edileceğinin sinyalini veriyor. Bu, iş dünyası için de ülke ekonomisi için de belki iyi bir fırsat olarak görülebilir, ancak yeterli değil. Bürokrat ve teknokrat kadrolarında da liyakate dayalı güçlü bir yapı oluşturulmalıdır. Ayrıca hukuk sistemimizin ve eğitim sistemimizin çağdaş bir düzeye getirilmesi ve alınacak kararlar ile uygulamaların kucaklayıcı ve geniş kapsamlı olması da beklentilerimiz arasındadır” dedi.

Kızıltan yeni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a da değinerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Yeni Ticaret Bakanımızın TOBB camiasından çıkmasından ise ayrıca gurur ve mutluluk duyduk. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Pekcan, iş dünyasının içinde yetişmiş, üst düzey yöneticilik yapmış, ekonomiyi yakından bilen,  çok kıymetli bir iş kadınıdır. İş dünyamızın Bakanlar Kurulunda temsil edilmesi karar alma süreçlerini hızlandıracak ve yapısal reformların hayata geçirilmesine olanak sağlayacaktır.”

 

 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER