MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Eğitimin geleceği tartışıldı  23.11.2018 tarihinde yayınlandı

MTSO 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde ‘Mersin’de Eğitimin Geleceği’ konulu değerlendirme toplantısı düzenlendi. Eğitimde yaşanan sorunların ele alındığı toplantı sonunda sektör sorunlarının çözümünde sektör temsilcilerinin ortak hareket etmesi kararı alındı. Her ay farklı bir içerikle toplantılara devam etmek isteyen Komite Üyeleri, aynı zamanda kıyafet alımlarından yayın alımlarına kadar tüm ortak alımlarda yeni toplantılar düzenleyip, ilgili firmalarla birlikte görüşmeler yaparak alırken kazanma hedefiyle hareket etme çağrısında bulundu. 


Eğitimin geleceği tartışıldı 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde düzenlenen ‘Mersin’de Eğitimin Geleceği’ konulu değerlendirme toplantısının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Oda olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çekti. Eğitimin daha çağdaş hale gelmesinde sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bu tür organizasyonların önemli etkisi olduğunu ifade eden Kızıltan, “Biz de sizinle birlikteyiz. Siz bizi besleyin, taleplerinizi rapor halinde verin biz de takipçisi olalım” dedi. MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Ben Siverek Lisesi mezunuyum. Öğretmensizliğin ne demek olduğunu iyi bilirim. Öğretmenlerimizin kıymetini bilelim. Eğitimi ve sağlığı düzenli olan bir ülkede her şey düzen içinde yürür. Yaptığınız kutsal görevden dolayı hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Ekinci: “Akdeniz ilçesi yatırım bekliyor”
Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mükerrem Ekinci, Mersin’deki özel okullaşma oranlarıyla ilgili bilgi verdi. Mersin’de 791 özel öğretim kurumunun 278’inin özel okul olduğunu kaydeden Ekinci, toplamda 77 bin 365 olan öğrenci kontenjan sayısının 2018 – 2019 döneminde yüzde 39,6’nın dolduğunu açıkladı. Özel okullarda en çok yatırımın Yenişehir ilçesinde yapıldığını dile getiren Ekinci, Akdeniz ilçesinde ise hiç özel ilkokul ya da ortakokul bulunmadığını anlattı. “Akdeniz ilçesi kalabalık nüfusu ile özel okul yatırımı konusunda halen cazip bir ilçe” değerlendirmesi yapan Ekinci, “Bu yıl açılan okulların doluluk oranı düşük gibi gözüküyor ancak bu kontenjan sayısının fazla artmış olmasından kaynaklanıyor. Rakamlar Mersin’in halen yatırım yapılabilir pozisyonda olduğunu gösteriyor” dedi. 

Tokyay: “Komisyon kurmanızda fayda var”
Mersin’in özel okullaşma oranında Türkiye’de iyi bir noktada olduğunu anlatan Maarif Müfettişleri Koordinatörü Necip Tokyay, merdivenaltı olarak adlandırılan kaçak kurumların önüne geçilmesiyle rakamların çok daha iyi noktalara taşınabileceğini söyledi. “Bana bağlı 55 müfettiş var ve bu kişiler yalnızca aldıkları ihbarları değerlendirebiliyor. Her yeri denetleyebilmelerine imkan yok” diyen Tokyay, “Ancak siz kendi aranızda 3-4 kişilik bir komisyon kurup bu konuda araştırma yapıp bizlere bildirirseniz bizler de gidip denetler ve bu konuyla daha rahat mücadele edebiliriz” ifadelerini kullandı. Birçok dershanenin özel okula dönüştüğünü hatırlatan Tokyay, dershane kültürü ile okul kültürünün birbirinden çok farklı olduğuna dikkat çekerek, “Oda olarak bize yazı yazmanız halinde eğitim kurumlarına kurum kültürü eğitimleri verebiliriz. 55 arkadaşımın hepsi bir kuruma giderek eğitimi hızlandırabilir” dedi. 

Oğuz: “Temel hedef sorunlarımızı birlikte aşmak”
Örgütlü bir yapı ile birlikte hareket ederek temel sorunları birlikte aşma hedefinde olduklarını anlatan Özdebir Yönetim Kurulu Üyesi Sait Oğuz, Özdebir olarak yürüttükleri çalışmalar, yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi. “Ne yazık ki yaptığımız görüşmelerde temel liselerin kapatılacağı yönünde sonuç çıkıyor” diyen Oğuz, “Görüşmelerimizde Temel Liselerin Türk Eğitim Sistemi’ne sağladığı katkıları, devletin yükünü azalttığını anlatmaya çalıştık. Umudumuzu son güne kadar koruyacağız” diye konuştu. Temel liselerin en azından kurslara dönüştürülmesi için çalıştıklarını bildiren Oğuz, “Cumhurbaşkanlığı Eğitim Komisyonu kursların devamından yana. Bu nedenle bize Sayın Cumhurbaşkanımız ile bire bir görüşmemiz tavsiyesinde bulundular. Biz de gerçekçi bir rapor hazırlıyoruz. Gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi. 
Toplantı Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kokteyl ile sona erdi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER