MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Eğitimciler sorunlarını güç birliği ile çözecek  12.02.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye genelinde eğitim sektöründe yaşanan sorunların çözümü için Mersin ve Adana sektör temsilcileri güç birliğine gitti. Çukurova’da oluşturulacak lobinin önümüzdeki süreçte Ankara’ya taşınarak yurt geneline yayılması hedefleniyor. 


Eğitimciler sorunlarını güç birliği ile çözecek 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi’nin girişimleriyle başlayan ortak komite toplantıları Adana’nın ardından Mersin’de devam etti. Güç birliği oluşturmak, ortak sorunlara ortak çözümler aramak adına MTSO 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi ile Adana Ticaret Odası (ATO) 44 No’lu Özel Eğitim Kurumları Meslek Komitesi üyeleri ikinci toplantılarını Mersin’de gerçekleştirdi. Toplantı’da 18 Şubat’ta Adana’da, 6 ilin katılımıyla düzenlenmesi planlanan ‘Eğitim Komiteleri Bölgesel Toplantısı’nın detayları ve burada ele alınabilecek gündem maddeleri konuşuldu.  Komiteler ortak toplantısında sektör temsilcilerini MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da yalnız bırakmadı. 

Kızıltan: “Çalışmaları Çukurova Eğitim Komitesi adı altında sürdürün”
Her fırsatta Mersin, Adana ve Hatay’ı kapsayan ‘Çukurova Bölgesel Strateji Planı’ oluşturulması gerekliliğini gündeme getirip, bu planın hayata geçmesi adına çalışan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, eğitim sektöründe yapılan bu birlikteliğin de bölgesel gücün artırılmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. “Çalışmalarınızı Çukurova Eğitim Komitesi adı altında hep birlikte sürdürebilirsiniz” diyen Kızıltan, “Biz, bu dönemde komitelerin çalışmalarına ayrı bir önem verdik. Bizzat başkan olarak hemen tüm komitelerin toplantısına katılıyorum, takip ediyorum. Güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Yapacağımız ortak çalışmalarla bölgemizi el ele kalkındıracağız. Bizler her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

Güner: “Sorunların çözümü Çukurova’dan başlayacak”
Çalışmalar hakkında Başkan Kızıltan’a bilgi veren MTSO 28 No’lu Komite Meclis Üyesi Tamer Güner şunları söyledi: 
“18 Şubat’ta Adana’da Mersin ve Adana’nın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan ilgili komitelerin katılımıyla düzenlenecek Eğitim Komiteleri Bölgesel Toplantısı’nın detaylarını görüşüyoruz. Bu bölgesel toplantı sonunda hazırlanacak olan deklarasyonu TOBB’a ileteceğiz. Ardından onların da 81 ilin eğitim temsilcilerini Ankara’da toplamalarını isteyeceğiz. Böylece sorunlarımızın çözümünü Çukurova Bölgesi’nden başlatmış olacağız. Güç birliği yaparsak sesimizi daha gür duyurup sonuca daha hızlı ulaşabileceğimize inanıyoruz.”

Tunç: “Türkiye’nin geleceğine yön vermeliyiz”
MTSO 28 No’lu Komite Başkanı Mehmet Cahit Tunç ise sektör temsilcilerinin artık birbirini rakip olarak görmek yerine güçlerini birleştirme kararı aldığını söyledi. “Birlikte hareket etmek her konuda iyidir. Önümüzdeki günlerde güzel şeyler olacak” diyen Tunç, “Çalışmalarımızda siyasallaşmadan, insanları rahatsız etmeden, Türkiye’nin geleceğine yön vermeliyiz. Fırsat eşitliği mantığı ile ülke eğitim ve öğretimine yön vermek hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı. İnsanlar yatırımlarını başka sektörlere kaydırırken eğitimcilerin elini taşın altına koyduğunu ve zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Tunç, “İşimiz çok zor. Akıl birliği yapmalıyız ki karşımızdaki muhataplarımız bizi daha çok dikkate alsın. Burada yapacağımız çalışmalardan çıkacak sonucu hep birlikte Ankara’ya taşırsak çözüme daha hızlı ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. 
Ardından düzenlenen toplantıda sektöre sağlanan eğitim – öğretim teşviklerinin düzenlenmesinden eğitmen maaşlarının düzenlemesine, eğitime hazırlık ödeneklerinden kurslara yönelik düzenlemelere kadar pek çok konu ele alındı. 

Aktürk: “Hedefimiz eğitimde mükemmele ulaşmak” 
ATO 44 No’lu Komite Meclis Üyesi Aycan Aktürk ise başta Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan olmak üzere MTSO Eğitim Komitesi üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Geleceğin garantisi gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesinde yegane yol olan eğitimin yaşadığı sorunları el birliği ile çözmek için bir aradayız” diyen Aktürk, 6 ilin katılımıyla düzenlenecek toplantı sonrasında güçlerinin daha da artacağına inandığını, hedeflerinin ise çalışmalarını yurt geneline yayıp eğitimde mükemmele ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER