MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

DEMOKRASİ KAZANIRSA HERKES KAZANIR 02.11.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 1 Kasım Seçimlerini değerlendirdi. İş dünyasının seçim sürecinin seçimle bitmesini beklediğini vurgulayan Aşut, ülkenin artık gerçek gündemlerine odaklanmasını beklediklerini söyledi.


DEMOKRASİ KAZANIRSA HERKES KAZANIR

Aşut'un değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "Seçimler demokrasinin omurgasıdır. Öncelikle huzur içinde bir seçim günü geçiren ve katılım oranı ile demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha dünyaya duyuran halkımızı kutluyorum.Seçim sürecinin seçimle birlikte bitmesini ve artık ülkenin gerçek gündemlerine odaklanmasını diliyorum. Tüm siyasilerimiz siyasetin ayrımcı dilini seçimle birlikte bırakmalı ve hizmet üretmelidir. İnsanımız iş bekliyor, aş bekliyor; gençler güvenli bir gelecek bekliyor; eğitim sistemimiz bilime dayalı bir reform bekliyor; ülkemiz tüm vatandaşları kucaklayacak, modern ve evrensel ilkeleri öne çıkaran bir Anayasa bekliyor; ekonomik anlamda ciddi yaralar aldık, iş dünyası arkasında istikrar görmek istiyor.

Seçimle birlikte siyasi rekabetin artık yerini - en azından ülkenin temel sorunlarında - siyasi dayanışmaya bırakmasını umuyoruz. Milletine kızan değil onu anlayan bir siyaset bekliyoruz. Demokrasilerin en az iktidar kadar önemli olan bir parçası olan muhalefetin artık katkı koyan bir siyaset izlemesini diliyoruz.

Mersin iş dünyası son 15 yılık süreçte yapılan işleri seyretmek yerine işin parçası olmuştur. Yeni Anayasa çalışmalarında masada Mersin vardı; kardeşliğin tesisi anlamına gelen açılım sürecinde Mersin en etkin katkı koyucu oldu; ekonomik anlamda yeni teşvik sisteminde Mersin siteme büyük katkı verdi. Bundan sonra da Mersin iş dünyası ülkemiz ekonomisi, hukuku, demokrasisi, birlik ve bütünlüğü adına devletin, hükümetinin yanında olacaktır. Demokrasi kazanıyorsa herkes kazanmış demektir."


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER