MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çocuklara matematiği sevdiren sergi 12.05.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Çocuk Üniversitesi, çocuklara matematiği sevdiren gezici sergiyi Mersinli öğrencilerle buluşturdu. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da katkı sağladığı ‘Harika Matematik Sergisi’, 8-12 Mayıs günleri ararsında Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlendi. Sergide çocuklar bir taraftan eğlenirken diğer taraftan matematiği severek öğrendi.


Çocuklara matematiği sevdiren sergi

Gezici Harika Matematik Sergisi, Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamında QNB Finansbank ana sponsorluğunda ve IEG işbirliğinde hayata geçti. Projenin amacı, çocuklara matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğretebilmek. Bu kapsamda 20 Şubat 2017 tarihinden itibaren Türkiye turnesine çıkan iki adet gezgin TIR, 3 ay boyunca belirlenen 22 ilde çocuklarla buluştu. İlköğretim matematik ders konularına uygun olan sergi, her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergilenerek birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açıldı. Mersin Çocuk Üniversitesi Yürütme Kurulu Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile Yürütme Kurulu Üyeleri, MTSO Genel Sekreteri A.Kadir Dölek, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Mazmancı, Mersin Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Soner Yurttaş ile Milli Eğitim yetkilileri sergide eğlenceli vakit geçiren öğrencilerle buluştu.

Bu kapsamda Mersin Çocuk Üniversitesi çatısı altında Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MTSO’nun katkılarıyla Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda açılan sergiye çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, dans eden geometri, haydi yuvarla, kule yapalım, aynadaki kim ve dev küp modüllerinin bulunduğu, Da Vinci Learning atölye çalışmaları ve Da Vinci Learning Mobil Sinemasını keyifle gezdi.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER