MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çocuklar bizim geleceğimiz 21.04.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, bir ülkenin varlığını güçlü şekilde sürdürebilmesinin o ülkede yaşayan çocukların alacağı sağlam eğitim ve kazandırılacak farklı bakış açıları ile mümkün olacağını belirterek, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkmalıyız” dedi.


Çocuklar bizim geleceğimiz

Aşut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkler, tarih boyunca her zaman en büyük değeri çocuklarına vermiştir. Bunun en önemli çıktılarından bir tanesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilebilir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olarak bilinen bu günde kısa süreli de olsa devlet makamları geleceğin yöneticileri çocuklara emanet edilir. Evet, gün gelecek çocuklarımız bizlerin yerini alacak. Bu nedenle çocuklarımızı şimdiden geleceğe hazırlamamız büyük önem taşıyor.

Dünya hızla değişiyor. Türkiye’nin bu hızlı değişimde arkada kalmaması için çocuklarımızı şimdiden yeni ekonomik devrim olarak da nitelendirilen Endüstri 4.0’a hazırlamamız gerekiyor. Tüm dünyada kodlama yaşı 4 - 4,5’lara indi. Dünya ile rekabet edebilmemiz için yeni dünya düzenini, gelişen teknolojiyi çocuklarımıza şimdiden öğretmemiz şart. Teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten çocukları, gençleri yetiştirmemiz kaçınılmaz. Bu noktada bizlere, eğitim kurumlarına, ailelere büyük görevler düşüyor.

Bu  vesileyle bugünün çocukları, yarının yöneticileri, girişimcilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Başta 23 Nisan’ın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması için önerge veren Birinci Meclis Vekillerinden İçel Milletvekili Ahmet Şevki Göklevent olmak üzere böyle bir bayramı çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum.”

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER