MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı kapılarını açtı  02.11.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Abdülhamit İzol, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük mobilya fuarı konumunda bulunan CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı’nın açılışına katıldı. Devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapıları açılan fuarda, İzmir’de yaşanan depremde hayatını kaybedenler de anıldı.


CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı kapılarını açtı 

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından organize edilen, 8 Kasım gününe kadar Mersin CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda, 200’ün üzerinde markanın ev ve ofis mobilyalarından bahçe ve yazlık mobilyalarına ve aksesuarlara kadar son tasarım ürünler sergileniyor. Fuarın açılış töreni; MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MEPİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Yıldırım Ünverdi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Başkan İzol, açılış sonrasında MTSO Meclis Üyeleri Özcan Demir ve Hasan Hüseyin İpek ile birlikte Oda Üyesi firmaları ziyaret etti. 

İzol: “Fuarımızı ulusal platforma taşımalıyız”
Açılış töreninde konuşan MTSO Meclis Başkanı Abdülhamit İzol, pandemi sürecine rağmen fuar gerçekleştirmenin önemine dikkat çekti. Fuara katılan firmalara bir çağrıda bulunan Abdülhamit İzol, “Hemşerilerimize sesleniyorum. Sadece kentimizin mobilya sektörüne yönelik düzenlenen bu fuarı, artık ulusal platforma taşımalıyız. Fuarımız kentimizin dışındaki firmalara da açılmalı ki; kendi markalarımızı ülkemize daha iyi tanıtabilelim. Mersin ilimizin çok kaliteli mobilya markaları var. Bunu herkes görmeli” dedi.
Ayrıca Başkan İzol, İzmir’de yaşanan deprem sonrası hayatlarını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek, Mersin özelinde de depreme karşı önemlerin önceden alınması gerektiğine işaret etti. 

Ünverdi: “Fuar Türk mobilya sektörüne önemli fırsatlar sunacak”
CNR Holding Pazarlama ve İletişim Direktörü Yıldırım Ünverdi, fuarın sadece Mersin ve çevre illerin değil, aynı zamanda Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni de yakından ilgilendirdiğini belirtti. Akdeniz Bölgesi’nde mağaza sayısının fazla olmasının bölgeyi iç piyasa açısından cazip hale getirdiğine dikkat çeken Ünverdi, “Bölgede otel sayısının ve yurt dışı uçuş destinasyonlarının fazla olması mobilya ihracatında da yine bölgeyi önemli bir konuma getiriyor” dedi. 
İran, Irak, Suriye, Kıbrıs, Mısır, Libya ve Filistin’in de bulunduğu coğrafyanın mobilya ihtiyacını karşılar nitelikteki fuarın, bu özelliği sayesinde bölge ekonomisine ayrı bir canlılık getireceğini, önemli fırsatlar sunacağını vurgulayan Ünverdi, “Türk mobilya sektörü, bu sayede 5 milyar dolarlık ihracat hedefine bir adım daha yaklaşacak” diye konuştu.

Özkan: “Mobilya denince akla el emeği ve alın teri geliyor”
Her bir fuar açılışının ülke ve bölge ekonomisine canlılık kattığını belirten AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise, konuşmasına mobilya üreticilerine ve sektör temsilcilerine teşekkür ederek başladı. Mobilya denildiği zaman akıllara, ‘el emeği ve alın terinin’ geldiğini aktaran Özkan, “İş insanları ve iş yerleri olmazsa ülkemizin ekonomik olarak güçlenmesi çok zor. Biz her zaman üreticimizin, iş insanlarımızın, esnafımızın ve sanatkârlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Özyiğit: “Mobilya imalatçılarımız bizim gurur kaynağımız”
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, Mersin’in liman avantajına değinerek, “Çevremizdeki büyük pazarlarla iş yapan, ürün gönderen güçlü firma ve markalarımız var. Demek ki; daha iyi ne yapabilirsek, bu bizim en büyük avantajımız olarak karşımıza çıkacak. Bu sayede kentimizi biraz daha öne çıkarabiliriz. Mersin’de son derece kaliteli üretim yapan, dünyanın dört bir yanına ürün satan önemli mobilya imalatçılarımız var. Bu imalatçılarımız bizim gurur kaynağımız. Amacımız bu firmalarımızın sayısını arttırmak ve bu sayede başta Mersin olmak üzere bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlamak” diye konuştu.


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER