MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Kızıltan, TOBB Akdeniz Bölge toplantısına katıldı 14.05.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen TOBB Akdeniz Bölge toplantısına katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, tarım sektörünün önemi vurgulanırken, Bölgesel olarak birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekildi. 


Başkan Kızıltan, TOBB Akdeniz Bölge toplantısına katıldı

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde, ilk etapta hükümete 70 maddelik bir öneri sunduklarını ve bunların yüzde 95’inin hayata geçtiğini anlatan Rıfat Hisarcıklıoğlu, mücadele sürecinin dinamik bir süreç olduğunu söyledi. Oda Başkanlarına, “Her gün yeni bir konu ve sıkıntı ortaya çıkıyor. Bu nedenle hiç ara vermeden üyelerle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplayı sürdürelim” çağrısı yapan Başkan Hisarcıklıoğlu,  aynı zamanda bu vizyonla çalışan oda/borsa başkanlarının, üyelerine hizmete devam ettiğini görmekten de gurur duyduğunu ifade etti.
Akdeniz Bölgesi olarak bu dönemde, hem avantaj hem de dezavantajlarının bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Avantajımız, tarım olması. Önümüzdeki süreçte daha çok stratejik hale gelecek. Dezavantajımız ise, ülkemiz ve bölgemiz için altın değerinde olan turizm. Salgında en çok hem dünyada hem de ülkemizde etkilenen sektör oldu. Bunun için iller arasında rekabet yaratmadan, bölgedeki başkanlar olarak el ele vererek bölgeyi kalkındıralım. Bölge beraber hareket etmezse, kalkınma ve zenginleşme olmaz” diye konuştu. 
Normalleşme sürecinin konuşulduğu bu süreçte, TOBB olarak ne yapılması gerektiği hakkında rapor hazırladıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, “Normalleşme sürecinde devletimizin planlamasına katkı sağlıyoruz. Sağlık ve geçim arasındaki dengeyi iyi ayarlamalıyız. Bu zor günleri en iyi şekilde atlatacağız” dedi. 

Kızıltan, projelere dikkat çekti

Toplantıda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, Çukurova Bölgesi’nin kalkınmasında önemli rol oynayacak olan projelere dikkat çekti. Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının biran önce tamamlanıp hizmete geçmesi gerektiğini belirten Kızıltan, “Yalnızca Mersin’e değil başta Adana’ya, Doğu Akdeniz Bölgesine ve hinterlandına çok büyük ekonomik değerler katacaktır” dedi. 
Bugüne kadar devletin bu yatırıma, 350 milyon TL harcadığını bildiren Kızıltan, “Bölgemiz için çok önemli olan bu havalimanı yatırımının bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi için TOBB’un ve bölgemizdeki illerin desteğine gereksinim duyuyoruz. Biz Mersin olarak elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak amacını taşıyan Mersin Konteyner Limanı’ndan da bahseden Kızıltan, “10. Kalkınma Planı’nda açıkça Mersin’de yapılacağı belirtilen ‘Mersin Konteyner Limanı’ ibaresi, her nedense, 11. Kalınma Planında, ‘Doğu Akdeniz Bölgesi’ şeklinde değiştirilmiştir” dedi.  Kızıltan, Mersin Konteyner Limanı’nın Mersin’de yapılması konusunda da TOBB’un destek vermesini talep ettiklerini dile getirdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER