MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başbakan Yıldırım Mersinli STK’larla buluştu 07.04.2017 tarihinde yayınlandı

Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Valiliği koordinesinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla CNR Expo Fuar Alanı’nda düzenlenen programda, kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu.


Başbakan Yıldırım Mersinli STK’larla buluştu

Buluşmaya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, il protokolü ile Mersin’deki kanaat önderleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Programda konuşmasına sivil toplum kuruluşlarının gelişmiş demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu belirterek başlayan Başbakan Binali Yıldırım, STK’ların gelişmediği ülkelerde demokrasinin de, ülkenin de gelişemeyeceğine dikkat çekerek, ülkesi ve Milleti için sorumluluk üstlenen insanların bir araya geldiği oluşumların, temsil ettikleri ilin ve ülkenin hedeflerine ulaşmasında hayati önem taşıdığını söyledi.

Yıldırım: “Mersin, Doğu Akdeniz’in sigortasıdır”
Ardından kente yönelik açıklamalarda bulunarak Mersin’e Karaman, Ulukışla ve Yenice üzerinden bağlanacak hızlı tren hattının; buradan da Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a devam edeceğini kaydeden Başbakan Yıldırım, Mersin’in Türkiye’nin kalkınmasında ve geleceğinde her zaman öncü olmaya devam edeceğini vurguladı. Mersin’in Doğu Akdeniz’in sigortası konumunda olduğunu da ifade eden Başbakan Yıldırım, ticaretiyle, teknolojisiyle, turizmiyle, 14 bin kişiye istihdam sağlayan 3 adet organize sanayi bölgesiyle Mersin’in büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.
Mersin-Antalya arası Akdeniz Sahil Yolu Projesi’ne de değinen Yıldırım, bu yolun fiziki şartları nedeniyle çok zor bir proje olduğunu hatırlatarak, artık sona yaklaştıklarını 2019 yılında tamamlanacağı mesajını verdi.

Elvan:  “Sayın Başbakanımız Akdeniz Sahil Yolu’nun Mimarıdır”
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ulaştırma Bakanlığı döneminden bu yana verdiği güçlü destekle yapımı hızla devam eden Akdeniz Sahil Yolu’nun mimarı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, “Mersinimizin gelişmesine ve kalkınmasına verdiği önemli katkılardan ve Mersin’in sorunlarıyla yakından ilgilenmesinden dolayı Sayın Başbakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Program,  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a günün anısına birer hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER