MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Barış ve Kardeşlik için Bayrağını al da gel MERSİN 21.12.2016 tarihinde yayınlandı

Son günlerde artan terör olaylarına karşı Mersin'deki tüm Siyasi Parti İl Başkanları, TOBB'a bağlı Oda ve Borsa Başkanları, STK Başkanları ile ekonomi aktörleri bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tüm Mersin halkı 24 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek “Barış ve Kardeşlik İçin Bayrağını Al Da Gel” Mitingi’ne davet edildi. Cumartesi günü saat 12.00’de Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplanacak olan katılımcılar Cumhuriyet Meydanı’na, miting alanına yürüyecek. Tüm Mersin halkı davetlidir.


Barış ve Kardeşlik için Bayrağını al da gel MERSİN

Mersin Sivil Toplum Kuruluşları adına ortak basın metnini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut okudu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda okunan ortak metin şöyle:

 

“Değerli Basın Mensupları,

Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli temsilcileri, değerli Mersinliler; hepinizi şahsım ve sözcüsü olduğum Mersin Sivil Toplum Kuruluşları adına saygıyla selamlıyorum.

Bugün burada tüm siyasi partilerimizin Mersin İl Başkanları, Mersin Barosu, Belediye Başkanlarımız, Mersin iş dünyasının çatı örgütleri olan tüm Oda ve Borsalarımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sivil Toplum Kuruluşları ve Mersin iş dünyasının tüm Sivil Toplum Kuruluşları olarak, artarak devam eden terör olaylarına karşı toplumun gür sesini duyurmak, özellikle, Cumartesi günü Saat:12:00’de Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan yürüyüşe, tüm Mersinliler olarak gerçekleştireceğimiz “Barış Ve Kardeşlik İçin Bayrağını Al Da Gel” Mitingi’ne,  tüm Mersinlileri davet etmek ve birlikte hazırladığımız ortak metni sizlerle, Mersinlilerle ve tüm Türkiye ile paylaşmak için buradayız.

Özellikle teröre, şiddete ve binlerce yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışan tüm mihraklara, özellikle tüm emperyal güçlere, milletimizin ve Mersinlilerin duruşunu, kararlılığını göstermek için buradayız. Bugün burada gördüğünüz bu fotoğraf, belki de onlarca sayfalık bir metinden ve demeçten çok daha anlamlıdır. Çünkü bu fotoğrafta Türkiye’nin kendisi var. Bu fotoğrafta Anadolu’nun başka başka illerinden kentimize göç eden ve artık Mersinli olan tüm Mersinlilerin, bu vatanı, devleti ve bayrağı aziz bilen Mersinlilerin kendisi var. Mersinlilerin teröre karşı duruşu, geleceğe ait ortak duyguları var.

Değerli basın mensupları, değerli Mersinliler; hangi etnik köken, din veya mezhep aidiyetine sahip olursak olalım, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıyız. Bizi bölmek, artık mermer haline gelen ayrılmaz kardeşliğimizi parçalamaya çalışmak gibi bir gaflet içinde olan ihanet şebekelerine buradan sesleniyoruz: Gidin Çanakkale’deki şehitlikleri gezin, bakın hangi memleketlerin evlatları bu vatan için canını vermiş. Orada Edirneli de görürsünüz Diyarbakırlı da. Orada İzmirliyi de görürsünüz Vanlıyı da. Orada Müslüman’ı da görürsünüz bu ülkenin başka dinlere ve inançlara mensup vatan evlatlarını da. Gidin Kurtuluş Savaşı şehitlerine bakın. Fazla uzağa gitmeyin, daha dün şer güçlerin planlarını bozan 15 Temmuz şehitlerine bakın. Bakın onlara kimmiş? Bakın hangi kentlerde doğmuşlar? Bakın hangi, mezhep veya hangi etnik kökene mensuplar? İyi bakarsanız orada;  Türkü, Kürdü, Arap’ı, Lazı, Alevi’yi, Sünni’yi, Hıristiyan’ı, Musevi’yi, herkesi görürsünüz. Türkiye’yi görürsünüz. İyi bakarsanız, bu milletin parçalanamayacağını, bu devletin bölünemeyeceğini, bu al bayrağın yere indirilemeyeceğini görürsünüz. Tüm milletimizin ortaklaşa verdiği mücadelelerle kazanılan bu vatanı, atalarımıza olan minnet borcumuz ve çocuklarımıza olan sorumluluğumuz gereğince barış ve refah içinde geleceğe taşımak her birimizin görevidir. Bu uğurda göstereceğimiz fedakarlığın sınırını sakın kimse sınamasın. Bunu Çanakkale’de sınayanlar, Kurtuluş Savaşı’nda sınayanlar, 15 Temmuz’da sınayanlar boylarının ölçüsünü aldılar.

Ülkemiz son zamanlarda artan terör olaylarından büyük acılar yaşıyor. Hani derler ya, ‘Öldürmeyen acı sizi güçlendirir’. İşte bu şer güçler terörü destekledikçe, biz bir birimize daha çok sarılıyoruz; kukla olan bu terör örgütleri korkak eylemlerini gerçekleştirdikçe, biz daha da bileniyoruz, daha da Bir oluyoruz. Ama asıl tehlikenin ve bunların asıl amacının farkındayız, bilincindeyiz. Unutmayın; bu ülke ekonomik kriz mühendislikleri ile yıkılmaz. Terör askerimizi, polisimizi şehit ederek hedefine ulaşamaz. Terör, hedefine toplumu bir birine düşman ederek ulaşır. Toplumda kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Biz bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz. Stadyum önünde polislerimizi ve sivilleri; kışla kapısında silahsız askerleri şehit ederek kardeşliğimizi bozamayacaksınız, bizleri korkutamayacaksınız.  Devletimize emanet olarak gördüğümüz Yabancı devletlerin Büyük Elçilerini haince arkadan vurarak bizi komşularımızla düşman edemeyeceksiniz, Türkiye’nin büyümesini engelleyemeyeceksiniz.

Değerli Mersinliler, aziz milletimiz, bugün birbirimize daha çok kenetlenmemiz teröre verilecek en güzel cevaptır.  Provokasyonlara izin vermemeliyiz. Terörün amacı zaten provoke etmek, toplumu bir birine düşürmek.  Biz Mersinliler olarak, Anadolu’nun dört bir yanından insanların oluşturduğu bir kentiz. Yani küçük bir Türkiye’yiz. Teröre teslim olmayacağız ve bu kardeşliğin nasıl yaşandığını dünyaya göstereceğiz. 78 milyonun ne bölünmeye, ne parçalanmaya niyeti vardır. Yasaların dışında hak aramayı kabul etmiyoruz. Ancak, gerektiğinde hepimiz Mehmetçiğiz, hepimiz şehidiz, hepimiz gaziyiz. Bunu da kimse aklından çıkarmasın.  Bu duygularla ortak metnimize son verirken,  sözcüsü olduğum tüm kurumlar adına Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına ve 15 Temmuz zaferine kadar; üzerinde özgürce ve huzur içinde yaşadığımız bir vatanı bize armağan eden tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Barış ve kardeşlik adına çaba gösteren herkesi sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz.  Bu millet bölen değil birleştiren olacaktır. Bu millet yıkan değil, yapan olacaktır. Bu millet öldüren değil, yaşatan olacaktır. Allah devletimizi, milletimizi korusun.

Katılımlarınız için teşekkür ediyoruz.

Tüm Mersinlileri Cumartesi saat 12:00’de stadyumdan başlayacak yürüyüşe ve Cumhuriyet Meydanında yapılacak mitinge davet ediyoruz. Gelin Mersin kimmiş gösterelim. Tüm Mersinlileri Türk bayrakları ile orada görmek istiyoruz. Barış için, huzur için, kardeşlik için, vatan için, bayrağını al da gel Mersin. Türkiye için, bayrağını al da gel Mersin.

Tüm şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Sizleri saygıyla selamlıyoruz. ”

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER