MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Bakan Elvan, demokrasi nöbetinde birlik mesajı verdi 24.07.2016 tarihinde yayınlandı

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan demokrasi nöbetinde Mersinlilerle buluştu. Yaşanan sıkıntılı süreç karşısında asil duruşları, dik duruşları için Mersinlilere teşekkür eden Elvan, “Hiç endişeniz olmasın, alınan OHAL kararı sivil halk için değildir, iş dünyası için değildir. OHAL, Fethullahçı Terör Örgütü’nün kökünü kazımak içindir” dedi. Ekonomiye yönelik çalışmalarda bir aksaklık yaşanmadığına da değinen Elvan, tüm yatırımların devam ettiği mesajını verdi.


Bakan Elvan, demokrasi nöbetinde birlik mesajı verdi

Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda bir haftadır aralıksız devam eden Demokrasi Nöbeti’nde Mersinliler Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı ağırladı. Bakan Elvan’a Mersin Milletvekilleri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhahenettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, sivil toplum kuruluşu başkanları ve kent halkı eşlik etti.

Elvan halka hitabında sözlerine, “Kalpleri milli irade için, demokrasi için çarpan hemşerilerimizin hepsini saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” diye başladı. Türkiye’nin önemli bir sınavdan geçtiğini vurgulayan Elvan, “Milli iradenin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Onlar sessiz kaldı. Baktılar darbe gerçekleşmiyor, açıklama yapmaya başladılar. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Bu millet ayakta kalacaktır, güçlenmeye devam edecektir” dedi. Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin de her zaman dik duruşunu sürdüreceğini kaydeden Elvan, “Sizdeki bu güç, irade olduktan sonra bizim yapamayacağımız yok” diye konuştu.
Ardından alınan olağan üstü hal (OHAL) kararına değinen Lütfi Elvan, şunları söyledi:
“OHAL’i sizler için ilan etmedik. OHAL’i iş dünyası için ilan etmedik. Ekonomi için ilan etmedik. Peki, OHAL’i ne için ilan ettik. Fethullahçı Terör Örgütü’nü kökünden kazımak için.”
Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinden bazılarının halen fitne çıkarmaya çalıştığını ve kargaşa çıkarmak istediğini bildiklerini ifade eden Elvan, sosyal medyadan halkı tedirgin edici mesajlar yayınlandığını, bunlara inanılmaması gerektiğini söyledi. Elvan, “Siz Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyorsa ona inanacaksınız” vurgusu yaptı.
Endişelenecek bir durum olmadığını, Mersin’deki yatırımların da Türkiye’deki yatırımların da kaldığı yerden devam ettiğini anlatan Bakan Elvan, “Havaalanı yapımına devam ediyoruz, köprümüzü en kısa sürede açacağız. Otoyollara, bölünmüş yolların yapımına devam ediyoruz. Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini engelleyemeyecekler” dedi.

Çakacak: “Sizler var oldukça başımızı kimse eğemeyecek”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise sözlerine, “Yüce milletin asil evlatları, Türk milletinin asil duruşunu tüm dünya unuttu herhalde” diye başladı. Çakacak şöyle devam etti:
“Bu yüce millet, asil duruşunu Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’de tüm dünyaya göstermişti. Bu yüce milletin asil duruşunu, vakur duruşunu birlik beraberliğinin, kardeşliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu unuttular ki bu milleti birbirine kırdırmak için darbeye teşebbüs ettiler. Cumartesi günkü konuşmamda sizlere hitap etmiştim. Dedim ki şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinden çıkmış bir takım çeteciler var. TSK, şerefli bir teşkilattır. Bu çetecilerin, darbecilerin o üniformayı giymeye hakları yoktur. TSK içerisinde kanunsuz emri dinlemeyen şerefli subaylarımız ve emniyet teşkilatımızın cansiperane çalışan kahraman polisleri vardır. Asil milletimizin kahraman evlatları milli iradeye her zaman sahip çıkanlar yine dik duruş göstererek milli iradeye sahip çıktınız ve bütün dünyaya milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur dediniz. Sizler var oldukça sizin başınızı asla kimse eğemeyecektir.”

Kocamaz: “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise halkın birlik ve beraberliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasinin sonsuza dek yaşayacağını söyledi. Demokrasi şehitlerine de değinen Kocamaz, “Keşke bu günleri yaşamamış olsaydık. Birlik ve beraberliğimize kastedenler o Mehmetçiklerin canını almamış olsaydı. Ama her şeye rağmen bu olay, fikrimiz, inançlarımız farklı olabilir. Dünya görüşümüz, yaşantılarımız farklı olabilir ama bu olay, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, bu şanlı al bayrağın altında birleştirdi. Allahın izniyle bundan sonra aramıza sokulmak istenen fitne, fesat tohumlarına da fırsat verilmeyecektir” dedi.

 

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER