MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Avrupa’ya açılımda önemli bölge: Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti  16.11.2017 tarihinde yayınlandı

NRW İnvest Türkiye Temsilciliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde düzenlenen toplantıda MTSO üyelerine, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Yatırım fırsatları anlatıldı. Kuzey Ren-Vestfalya’nın ticaret ve yatırım merkezi olarak öne çıktığı belirtilen sunumlarda bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için finansal destekler ve hukuki altyapı hakkında bilgi verildi. 


Avrupa’ya açılımda önemli bölge: Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti 

Toplantıda NRW İnvest Türkiye Temsilcisi Dr. Adem Akkaya çalıştığı kurum ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti hakkında bilgi aktarırken Almanya’da çalışmalarını sürdüren Yeminli Mali Müşavir Cevdet Koçtaş, bölgedeki yatırım fırsatları ve finansal destekleri anlattı. Yine çalışmalarını Almanya’da sürdüren Türk yatırımcı, Emili Avukatlık Bürosu Sahibi Av. Dr. Abdullah Emili ise bölgedeki hukuki altyapı hakkında bilgi verdi. 
Sunumunda Kuzey Ren-Vestfalya’nın ticaret ve yatırım merkezi olduğuna dikkat çeken Dr. Adem Akkaya, bölgeye gelmek isteyen yatırımcılara bürokratik destek verdiklerini bildirdi. Bölgenin avantajlarını anlatıp varsa finansal destekler konusunda yardımcı olduklarını dile getiren Akkaya, Çin, Rusya, Hindistan, Güney Kore, Amerika ve Türkiye’de ofisleri bulunduğunu söyledi. 
Kuzey Ren-Vestfalya’da 18 milyona yakın insan yaşadığını ve Almanya’nın en büyük eyaletlerinden birisi olduğunu ifade eden Akkaya, “Eyalet başkenti Düsseldorf’u merkez alan ve yarı çapı 500 km olan çemberin içinde yaklaşık 180 milyon insan yaşıyor. Kuzey Ren–Vestfalya dışında Avrupa’nın başka hiçbir yerinden bu kadar az mesafe kat ederek bu kadar yüksek sayıda ve yüksek satın alma gücüne sahip tüketiciye ulaşmanız mümkün değil” dedi. 
Bölgede yaklaşık 9,3 milyon çalışanın 670 milyar Euro Gayrisafi Yurtiçi Hasıla oluşturduğunu dile getiren Akkaya, kişi başı milli gelirin ise 36 bin 500 Euro olduğunu anlattı. 

“Dünya markaları bu bölgede”
Bölgede öne çıkan yatırımların makine imalatı, kimya, gıda maddeleri ve içecek, metal üretimi ve işleme, otomobil sektörlerinde yoğunlaştığını ifade eden Akkaya, “Burası aynı zamanda dünyanın en büyük fuar bölgesi. Dünya markalarının Pazar yeri. Dünya ticareti bu bölgede döndüğü için hasılatı en yüksek 50 Alman firmasından 19’unun şirket merkezinin Kuzey Ren-Vestfalya’da bulunuyor. Diğer firmaların da önemli satın alma merkezlerinin yine bu bölgede yer alması Almanya’ya mal ya da hizmet satmak isteyen yabancı firmaların neden bu bölgeyi tercih ettiğini gösteriyor” dedi. 
Almanya’da 1,5 milyona yakın Türk vatandaşının yaşadığını bildiren Akkaya, her üç Türk vatandaşından birisinin ise Kuzey Ren-Vestfalya bölgesini tercih ettiğini söyledi. Bu nedenle bölgede Türkçe bilen ya da Türklere sempatiyle bakan yoğun bir nüfus olduğunu vurgulayan Akkaya, “Kuzey Ren-Vestfalya’da ikamet eden Türkiye kökenli 23 bin kişi kendi işinin sahibi. Türk işverenler tarafından 120 bin kişi istihdam ediliyor ve 11 milyar Euro’nun üzerinde ciro ile önemli bir ekonomik katkı sağlıyor” dedi.
Kuzey Ren-Vestfalya’nın Türkiye’ye makine, taşıt ve taşıt yedek parçaları ile kimyasal ürün ihraç ettiğini dile getiren Akkaya, Türkiye’den ise ağırlıklı olarak hazır giyim, taşıt ve taşıt yedek parçası ile tekstil ürünleri ithal ettiğini anlattı. 

“Artık tedarikçi değil, çözüm ortağı olmalısınız”
Başarılı olmak, uluslararası rekabette öne çıkmak için artık ihracat yapmanın yeterli gelmediğini vurgulayan Adem Akkaya, “Eğer bir ihracatçı iseniz Avrupa’daki müşterinizin tedarikçisisinizdir. Oraya gidip şirket kurmanız halinde firma ile iletişiminiz gelişir ve o zaman çözüm ortağı olabilirsiniz. Günümüz şartları bunu gerektiriyor. Çalıştığınız firmanın 4-5 yıllık planlarını, hedeflerini bilip ona göre pozisyon almanız gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. 
Toplantıda Yeminli Mali Müşavir Cevdet Koçtaş Almanya’daki şirket türleri, limitet şirketin nasıl kurulabileceği, limitet şirketlerin vergisel yükümlülükleri, limitet şirketlerin vermesi gereken beyannameler ve karşılaştırmalı vergi oranları hakkında detaylı bilgi verirken Av. Dr. Abdullah Emili, Almanya’dan nasıl vize alınabileceğini, oturma izinleri, Blue kart veya Alman vatandaşlığına geçiş şartlarını anlattı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER