MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Atölye1886, Batı Karadenizli Odalara anlatıldı 12.10.2021 tarihinde yayınlandı

Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları Başkan ve üyeleri, bölgelerindeki üye firmaların ihracatını artırmak adına BAKKA eşliğinde Mersin’e gelerek MTSO’nun çalışmalarını yerinde inceleyip yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.


Atölye1886, Batı Karadenizli Odalara anlatıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Koordinasyonunda Batı Karadeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Başkan ve temsilcileri, Mersin ve Adana’da bir dizi temaslarda bulundu. Temaslarda Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren firmaların ihracatını artırmak, ihracata başlayacak işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, ticari bilgi ve istihbarat faaliyetlerinin artırılmasına katkı sunmak hedeflendi. Bu kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden Karadeniz Heyeti ilk olarak MTSO bünyesinde faaliyet gösteren Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi’ni (Atölye1886) gezip bilgi aldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge’nin de eşlik ettiği ziyarette katılımcılara merkezin çalışmaları aktarıldı. Ardından Oda bünyesindeki Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi, Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verilip son olarak Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin hizmetleri tanıtılarak karşılıklı yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü.

Altunsu:  “TBİM, ticaret hayatının dönüm noktasıdır”
BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ihracatın artırılmasına Türkiye’nin her yerinde ihtiyaç olduğunu vurgulayarak gerçekleştirdiği konuşmasında, Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin de (TBİM) bu amaca hizmet eden en önemli argüman olduğunu söyledi. “Projenin imzalandığı dönemde TBİM’in ticaret hayatının dönüm noktası olduğunu belirtmiştim, bugün de halen aynı inancı taşıyorum” diyen Altunsu, “TBİM’in sunduğu bilgilere ulaşmak için eskiden firmalarımız fuar fuar gezer, elde ettiği bilgilerin de güvenilir olup olmadığını araştırmak için çaba sarf ederdi. Artık bu zahmete gerek kalmadı” dedi. Çanakkale bölgesindeki odaların, Trakya’nın, Kayseri’nin bu projeyi öğrenmek için MTSO ile temasları olduğunu bildiren Altunsu, benzer işbirliklerinin sağlanması adına Batı Karadenizli Odaları Mersin’e getirerek işe başladıklarını söyledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER