MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Atatürk’ün bilinmeyen yönleri anlatıldı 07.02.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) ‘İçimizden Biri: Atatürk’ Konferansı düzenlendi. Konferansta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Dinçyürek, Atatürk ve arkadaşlarının anılarından yola çıkarak Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlattı. 


Atatürk’ün bilinmeyen yönleri anlatıldı

Konferansın açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuad Budur, “Bugünkü konferansın öyle bir konusu var ki, ülkemiz ve milletimiz için hem geçmişimiz, hem de geleceğimizdir. Atatürk kesinlikle basit siyasi ve ideolojik dünya görüşleri ile sınırlandırılamayacak, belli kalıplara sokulamayacak ve sadece askeri veya devlet adamı kalıplarına hapsedilemeyecek kadar önemli bir konudur” dedi. 
Konferansın isminin ‘İçimizden Biri: Atatürk’ olmasının ise Atatürk’ün büyüklüğünü daha da çok ortaya çıkardığını vurgulayan Budur, “Çünkü Atatürk, milletimizin içinden çıkmış, çağının insanları ile aynı sorunların içinden geçmiş, aynı olayları yaşamış, aynı okullarda okumuş bir kişidir” ifadelerini kullandı. 
Gerçek Atatürk’ü tanıdıkça onun daha iyi anlaşılacağını düşündüğünü kaydeden Budur, bu sayede ölümünden 81 yıl sonra bile bir kişinin nasıl ölümsüz olabildiğinin kavranabileceğini söyledi. Atatürk’ün siyasetin, ideolojilerin, askeri bakış açılarının veya devlet adamı özelliklerinin üstünde kavranması gerektiğine dikkat çeken Budur, sözlerini, “Önemli olan değerleri yaşamak ve yaşatmaktır. Ulusumuzun en büyük değeri olan Atatürk’ü bugün bizlere faklı bir açıdan anlatacak olan Sayın Dr. Ahmet Dinçyürek hocamıza teşekkür ediyorum” diye tamamladı.

Dinçyürek: “Atatürk'ü farklı bir yönüyle tanımaya çalışalım”
Konferansta konuşan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Dinçyürek sözlerine, “Büyük Önder’in çok fazla duyulmayan ya da az duyulan bazı kişisel özelliklerini paylaşmaya çalışacağım” diyerek başladı. 
Bugüne kadar laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı için Atatürk’ün yeni nesillere anlatılmaya çalışıldığını ama askeri yönüyle ezberci bir yaklaşımla anlatıldığını kaydeden Dinçyürek, “Türkiye’nin önünü aydınlatıp ilke ve inkılaplarını alışılmış kalıplar içinde sunmaya çalıştık. Yaratıcı düşünce yerine hazır dokümanları yeni neslin önüne koyduk ve en acı olanı da içimizden biri olarak görmedik. Şimdi farklı bir bakış açısı ile yeniden anlama ve tanıtma ihtiyacı duyduk. Bizce farklı bir Atatürk daha var. İçimizden biri Atatürk’ü tanımaya çalışalım” dedi. 
Doğduğu günden itibaren eğitimden toplumsal yaşama, gençlerden dine kadar her alana bakış açısını anılardan yola çıkarak anlatan Dinçyürek sözlerini şöyle tamamladı: 
“Atatürk’ü yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimizde de yaşatmalı, özlediğimiz kadar özümsemeliyiz. Onunla yarışan ve onu geçen yeni Mustafa Kemaller yetiştirmeliyiz.”
Konferans, Dinçyürek’e verilen plaket ile sona erdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER