MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Aşut, Toros Üniversitesi'nde gençlerle buluştu 03.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Toros Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı. Gençlere, “Deneyin. Denemekten korkmayın. Hayal edin. Yaratıcılığınızı öldürmeyin. Kalıpları kırın. Mutlaka çok okuyun, yabancı dil öğrenin ve yazılıma ilgi duyun. Bu günler sizin yatırım günleriniz. Dünyayı izleyin, gelişmeleri takip edin” tavsiyelerinde bulundu


Aşut, Toros Üniversitesi'nde gençlerle buluştu

Toros Üniversitesi ile Rotary ve Rotaract Kulüpleri işbirliğinde ve Toros Üniversitesi evsahipliğinde ‘Toplum Liderleri Geliyor’ Projesi kapsamında düzenlenen seminerin konuşmacıları MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Modacı Barbaros Şansal oldu. 
Seminerde ilk sözü alan eğitimin önemine dikkat çekerek Aşut, “Eğitim sadece sınıfta verilen tek taraflı bir şey olmamalıdır. Eğitim hayatın içinde olmalıdır. Aksi takdirde, sadece dört duvar arasında, hayattan ve gerçeklerden kopuk teorik bir eğitimin, ya da adına eğitim denen bilgi ezberletmelerinin bize bir yararı olmadığını görürüz” dedi.
Dünyanın üçüncü bin yıla girerken gençlerden farklı beklentiler içine girildiğini kaydeden Aşut, tek bir alana ve sahaya bağlı kalmayan, inter-disiplin denilen farklı disiplinlerle ilgili bilgisi olan bunları kendi alanlarına entegre edebilen, esnek insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Çağın gereklerine ayak uyduramayanların yok olacağını vurgulayan Aşut, geçmiş 50 yılın dünya devi firmaları arasında yer alan KODAK’ı örnek göstererek kendisini yenilemeyen kişilerin de kurumların da yok olmaya mahkum olduğunu belirtti.

“Artık sermaye para değil, bilgidir”
“Geleceğin dünyasına yönelik kendinize şimdiden yatırım yapmazsanız, on yıl sonra kendinizi işe yaramaz biri olarak bulabilirsiniz” diyen Şerafettin Aşut şunları söyledi:
“Dünya ekonomisi Endüstri 4.0’ı hayata geçiriyor. Endüstri 4.0,  içinde bilgi ve iletişim teknolojilerinin olduğu, yazılımın olduğu, robotik teknolojilerin, bulut ve siber sistemlerin olduğu inter - disiplin bir gelişme. Yeni bir ekonomi ile birlikte yeni bir çalışan, yeni bir girişimci insan kaynağının ortaya çıktığını görüyoruz. Bu vasıflara sahip olmak bugün yapacağınız bir şeydir. Yarın çok geç olabilir. Artık sermaye para değil,  artık sermaye bilgi ve bu bilgiyi kullanabilmektir. Dünyanın en geçerli dili İngilizce değil, bilgisayar yazılım dilleridir. Hangi branşta olursanız olun mutlaka ilgi göstermek ve öğrenmek zorundasınız.”
“Hata yapmaktan çekinmeyin. Mükemmel diye bir şey yok, mükemmelliğe doğru sürekli bir yürüyüş var. Bu yürüyüşte tökezlemeler var, düşüşler var. Ama hepsi bu eğitimin bir parçası.
Yeter ki, ders almasını bilelim. Yeter ki,  önce insan demeyi bilelim” ifadelerini kullandı.

Şansal: “Yaptıklarınızla değil, yapmadıklarınızla hatırlanırsınız”
Gençlerle tecrübelerini paylaşıp, modanın Türkiye ve dünyadaki gelişimini anlatan Barbaros Şansal, ardından gelecekte gençleri başarıya ulaştıracak adımların ipuçlarını verdi. Şansal’ın gençlere liderlik konusundaki tavsiyeleri şöyle:
“Ben çok farklı alanlarda çok farklı görevler üstleniyorum. Zamanı kaybetmiyorum. Doğru değerlendirdiğim için kazanıyorum. Bilmeniz gereken, ilk madde yapmadıklarınızla hatırlanacaksınız. Yaptıklarınızla değil. Hayatta neleri yapmayacaksınız onu belirleyeceksiniz. Kimlerin ve nelerin kalmasını değil, hayatınızdan kimlerin ve nelerin çıkması gerektiğini iyi belirleyeceksiniz. Her türlü ironiye, hoşgörüye açık olun, yaratıcılığın temelinde hoşgörü var. Şu an, bizim varlık sebebimiz. Şu anınızı doğru kaydetmezseniz geçmişiniz olmayacak. Geçmişiniz olmazsa da geleceğinizi inşa edemeyeceksiniz. Hayat sizinle dalga geçmeden siz onunla dalga geçmeyi öğrenin. Karakteriniz mi işiniz olacak, işiniz mi karakteriniz olacak onu belirlemelisiniz. Korku en büyük düşmandır. Kaygı ise evet. Ama aşarı kaygı sanrılara yol açar. Lider kimliklerde kamburları iye belirlemek gerekiyor kamburları zımparalamak yerine cilalayıp parlatmaya çalışın, saklamayın. Sizin engel zannettikleriniz başkalarında olmayan önemli bir özelliğiniz olabilir. Düşmanınızın dilinde savaşın, mesleğiniz sizin silahınız olmalı. Mutluluklarınızı başkalarının mutsuzluğu, başarılarınızı başkalarının başarısızlığı üzerine kurmayın. Tüm bunları yaparsanız başarılı olmamanız için neden yok. Kainatın değerleri sizin silahınız olsun.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER