MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Aşut, gazetecilerin Basın Bayramını kutladı 24.07.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda yayınladığı mesajla, basın mensuplarının bayramını kutladı.


Aşut, gazetecilerin Basın Bayramını kutladı

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Basın Bayramı’nda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut kutlama mesajı yayınladı. Basın mensuplarının kentin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Aşut,

“Gazeteciler ve Basın Bayramı, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli gündür. Sansür demokrasinin yerleşmediği ülkelerde uygulanan bir uygulamadır” dedi.

Meslek ilkeleri çerçevesinde çalışmayı ilke edinen ve zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalışan gazetecilerin, önemli ve hassas bir görev ifa ettiklerini aktaran Aşut, basın mensuplarının, bir ülkenin demokratik gelişmesine olanak sağladığının da altını çizdi.

Aşut, kentte görev yapan tüm basın çalışanlarının bayramını kutladı.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER