MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Antalyalı Ressamlardan Mersin’de resim sergisi 05.01.2018 tarihinde yayınlandı

Antalyalı Ressamlar Nermin Berkmen ve Dr. Mevlüt Türkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde resim sergisi açtı. Suluboya ve akrilik resimlerden oluşan toplam 40 eser sanatseverlerle buluştu. 


Antalyalı Ressamlardan Mersin’de resim sergisi

MTSO Sanat Galerisi, Ressam Nermin Berkmen ile Dr. Mevlüt Türkan’ın suluboya ve akrilik resimlerine evsahipliği yaptı. Sergi açılışına MTSO Meclis Üyesi Arif Şengel, Genel Sekreter Kadir Dölek, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. 
Açılışta konuşan Nermin Berkmen resme lise yıllarında başladığını söyledi. 11’inci sergisini açtığını ifade eden Berkmen, sergide 23 adet suluboya resminin yer aldığını anlattı. “Ben Antalya’da Yukarı Karaman Köy’ünde yaşıyorum. Oradaki taş evler zamanla yıkılmaya başladı ve ben de bu evleri resmederek ölümsüzleştirmek istedim” diyen Berkmen, daha önceki yıllarda da Datça’daki taş evleri resmettiğini anlattı. 
Suluboya dışında yağlıboya, akrilik ve pastel resim çalışmaları bulunduğuna da değinen Berkmen, “Doğma büyüme Ankaralıyım ama 8 senedir Antalya’da yaşıyorum. Orada Hasan Kırdı ile tanıştım ve 4 yıldır kendisinden ders alıyorum” dedi. Resmin yalnızca duvarda kalmasını istemeyerek günlük yaşamın içine de entegre edebilmek adına kumaş, ahşap gibi farklı malzemeler üzerine çalışabileceği eğitimler aldığını dile getiren Berkmen, 25 sene çeşitli derneklerde bu alanda eğitimler verdiğini sözlerine ekledi. 

Türkan: “Canlı renkleri tercih ediyorum”
Dr. Mevlüt Türkan ise küçük yaşlarından itibaren resme ilgi duyduğunu ancak tıp doktoru olması nedeniyle yeterli zamanı bulamayarak resme yoğunlaşamadığını anlattı. Son 4 yıldır Antalya’da Hasan Kırdı yönetimindeki galeride resim yapmaya başladığını ve kendisini geliştirdiğini ifade eden Türkan, MTSO Sanat Galerisi’nde 17 akrilik resminin yer aldığını söyledi. Bugüne kadar biri kişisel toplam 10 karma resim sergisi açtığını dile getiren Türkan, “Resimlerimde daha çok canlı renkler kullanmaya özen gösteriyorum. Kapalı mekan resimler yerine doğayı resmetmeyi seviyorum. Özellikle dağ yürüyüşleri yaptığımız bir grubumuz var ve bu yürüyüşler sırasında çektiğim fotoğrafları resmetmeyi seviyorum” diye konuştu. 
Resimlerinin yalnızca akrilik üzerine yoğunlaştığını vurgulayan Türkan, çalışmalarını bu alanda sürdürmek istediğini bildirdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER