MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ankaralılar Mersin’i sevdi 28.04.2016 tarihinde yayınlandı

Ankara’da bu yıl ikinci kez düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri, Ankaralıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Açılış gününde Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Mersin Milletvekilleri, Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Pule Malefane, STK Genel Başkanları da Mersinlileri yalnız bırakmadı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik 1 Mayıs’ta sona erecek.


Ankaralılar Mersin’i sevdi

Mersin Valiliği’nin himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başta olmak üzere kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve STK’ların desteğiyle Ankara’da bu yıl ikinci kez Mersin Tanıtım Günleri düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım günlerinde Mersin’in ekonomik zenginlikleri, kültürel değerleri, damak tadı, müziği, el sanatları başkentlilere tanıtıldı. Mersin Tanıtım Günleri’nde, yöresel sanatçılar, ozanlar, aşıklar sahne alarak, konserler, halk oyunları, defileler, sergiler ve imza günleri gerçekleştirdi. 3 bin metrekaresinde yöresel yiyeceklerin tanıtıldığı toplam 15 dönümlük alanda düzenlenen ‘Mersin Tanıtım Günleri’ne başkentlilerin ilgisi de yoğun oldu. 28 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen tanıtım günlerinin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ankara’da yalnızca Mersin turizminin, sanayisinin, zenginliklerinin, ürünlerinin tanıtılmadığını, aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin’in kültürel kimliğinin de anlatıldığını söyledi.

Elvan: “Mersin’e sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı uygulama çerçevesinde birçok ilin kendisini tanıtma imanı yakaladığını hatırlatan Elvan, bunun bir ahilik geleneği olduğunu söyledi. Mersin günlerinin de bu ahilik geleneğinin devamı olduğunu kaydeden Elvan, ardından Mersin’e yönelik planlanan çalışmaları anlattı. Elvan şöyle konuştu:
“Torosların, Akdeniz’in evladı olarak Mersinle ilgili yapılan her etkinlikte sizinle birlikteyim. Bu konuda bize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırım. Mersin’i bir üniversite şehri olarak, bir liman şehri, deniz şehri olarak tanımlayabiliriz. Sağlık şehri, ticaret şehri olarak tanımlayabiliriz. Tarım şehri, kültür ve turizm şehri olarak değerlendirebiliriz. Tüm bu özellikler ancak markalaştığımız zaman, ilimizin marka değerini üst sıralara taşıdığımız zaman mümkündür. Bu ise birlikte hareketle mümkündür. Mersin birliğimizin de dirliğimizin de teminatıdır. Mersin’e sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır.”
Mersin’e sahip çıkılması noktasında her kesime görev düştüğünü vurgulayan Elvan, hükümet olarak da üzerlerine düşeni yapacaklarını, hızlı tren, liman, havaalanı, bölünmüş yollar, tarımsal kalkınma yatırımları, sağlık yatırımları gibi her alanda Mersin’in ihtiyacı olan yatırımları gerçekleştireceklerini söyledi. “Mersin’in ayakbağı kalmayacak. Hiçbir engeli kalmayacak” diyen Elvan, kuşatıcı ve makro bakış açısı ile hareket ettiklerini, bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceklerini söyledi. 

Çakacak: “Hedef, turizm pastasından fazla pay almak”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise açılışta yaptığı konuşmada turizmin dünyada hızla gelişen sektörlerin başında geldiğini anlattı. Tüm dünya ülkelerinin turizm pastasından daha büyük pay alma çabasında olduğunu kaydeden Çakacak, bu amaçla ülkelerin hatta kentlerin kendisini tanıtmaya başladığını söyledi. Ardından Mersin’in turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Çakacak, “Mersin, Türkiye’mizin küçük bir örneği olarak sahip olduğu doğal güzellikleri, binlerce yıllık medeniyetlerin bize bıraktığı insanlık mirası, yaylaları, denzleriyle turizmin her çeşidine evsahipliği yapacak son derece zengin turizm potansiyeline sahip kentlerden” dedi.

Kocamaz: “Mersin’i tüm turizm etkinliklerine taşıyoruz”
Mersin’in tarihi ve turistik özelliklerini anlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise dünyanın neresinde bir turizm etkinliği varsa Mersin’i oraya taşıma gayretinde olduklarını söyledi. Bugüne kadar Mersin’in tanıtımında çok zaman kaybedildiğini kaydeden Kocamaz, “Kaybettiğimiz zamanı bu tür etkinlikleri çok iyi değerlendirerek telafi etmek istiyoruz” diye konuştu. Ankara’da da bu sebeple bulunduklarını bildiren Kocamaz, “Mersin’i Türkiye’nin kalbinde, başkentte tanıtmak, Ankaralılarla buluşturmak istedik. Mersin’e dikkat çekmek istedik” dedi.
Açılış töreni MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un da yer aldığı organizasyonda emeği geçenlere plaketlerin verilmesi ve açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ‘Toroslardan Saraya Zarafet’ adlı yöresel kıyafetler defilesi ise açılışa renk kattı.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER