MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ankara’da Mersin rüzgarı esti 12.03.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “<strong>Yeryüzü Cenneti Mersin</strong>” sloganıyla organize edilen Mersin Tanıtım Günleri, Ankara’da gerçekleştirildi.


İstanbul Feshane’den sonra başkente de çıkarma yapan Mersin’in sesi, konserler, eğlenceler ve davullar eşliğinde söylenen türkülerle Ankara’yı inletirken, tantuni, kerebiç, cezerye, narenciye ve şalgam ikramları yapıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, İsa Gök, Ali Öz ve Mehmet Şandır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “İnsanların ilgi odağı, önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ülkemizin çok önemli bir merkezidir Mersin. Mersin’in sıcak iklim kuşağında olmasından dolayı artıları çok fazla. Ektiğiniz her ürün bol bol veriyor, yılda 2-3 kere ürün alabiliyorsunuz. Denizi, limanı, lojistik imkanı, organize sanayisiyle, doğasıyla çok önemli bir merkez. Mersin bu kadar geçmişi derinliklere dayanmasına rağmen, özellikle turizmde çok fazla çeşitliliği olmasına rağmen hak ettiğini bulamamıştır. Bugüne kadar tanıtım yönünden eksik kalmışız. Ancak zararın neresinden dönersen kardır. Biz Mersinliler olarak ortak paydada birleştiğimiz zaman hak ettiği değeri hep birlikte sağlayacağımızı düşünüyorum. İstanbul’dan sonra Ankara’da Mersin Tanıtım Günleri’nin ilkini yapıyoruz. İstanbul’da bazı eksikliklerimiz oldu ilk olmasından dolayı, burada da mutlaka olacaktır. Ancak ilerleyen yıllarda daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız. Her şeye rağmen Mersin kabuğunu kırmak üzeredir. İlk İstanbul’da Mersin’i çok iyi tanıttık, bundan sonra da kentimizi her platformda tanıtacağız. Bu etkinliklerin kesintisiz devam etmesi gerekiyor” dedi.

Mersin’in ilk defa Ankara’da tanıtılmasında emeği geçenleri kutlayan Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, “İnşallah Mersin’imizin yararına olacaktır, faydalar getirecektir. 2011 yılında milletvekili seçildiğimde ilk yaptığım iş kenti tanımak oldu. Çünkü bir yeri tanımadan hizmet yapamazsınız. Ben o geziden sonra anladım ki Mersin’i tanıdığınız zaman Mersin’e aşık olursunuz, harika bir yer” diye konuştu.

Mersin’in güzelliklerini Türkiye’ye tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Mersin Milletvekili Vahap Seçer, “Bugüne kadar yetersiz kalmışız. Mersin’e ilişkin eksik bir şey varsa bizler sorumluyuz. Mersin önemli bir kent ama bunun yanında da Türkiye ile özdeşleştirebileceğimiz bir kent. Biz Türkiye’de barışı Mersin’de başlatabiliriz. Anamur’dan Tarsus’a kadar değişik renkleri, inanç biçimlerini, yaşam biçimlerini görmemiz mümkün. Mersin’in kadim toprağında yaşayan, birbirimizi kardeşçe seven insanlar olarak eğer ellerimizi kardeşçe kenetlersek Türkiye’ye önemli mesaj veririz. Burada farklı siyasi partilerin temsilcileri var. Mersin’in farklı sorunları var. Biz hep deriz konu Mersin ise gerisi önemli değil diye. Ancak bu sözde kalmamalı ve bunu uygulamada da göstermeliyiz. Mersin için bir şeyler yapılacaksa oturmalıyız konuşmalıyız ve sorunlarını çözmeliyiz. Bu etkinliklerin daha fazla çoğalmasını istiyoruz” dedi.

Mersin Milletvekili Ali Öz, “Mersin’i tüm Türkiye’ye tanıtmak, zenginlikleri ortaya çıkarmak için bu tür etkinlikler önemli. Bu yıl ilk defa yapılan bu organizasyonun büyük bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki yıllarda büyük katılımlarla, daha büyük coşkuyla yapılacaktır. Bu etkinlik kentimize önemli değer katacaktır. Mersin gerçekten özlediğimiz gibi olacaktır. Fuarlarla Mersin’i en iyi şekilde tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Yurdumuzun cennet köşesi olarak tanımladığı Mersin’in tanıtımının en iyi şekilde yapılacağını dile getiren Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise şunları söyledi; “Mersin ülkemizin cennet köşelerinden biri. Allah her türlü zenginliği, güzelliği ilimize vermiş. Güzellikler içinde, zenginlikler içinde cennette gibi yaşamasını bilmek gerekiyor. Mersin'in insanlık dışı olaylarla anılmasını istemiyoruz. Hem bizim ilimizin hem ülkemizin birlik, beraberlik ve barışa ihtiyacı var. Mersin geçmişten bugüne inanç yapısı, etnik yapısı, kültürüyle, deniziyle, sanayisiyle, ticaret ve yaylarıyla küçük bir Türkiye. Ülkemizin adeta küçük bir maketi olan Mersin, farklı zenginlik olarak gördüğümüz bir kent. Mersin halkı yıllardır birlik, beraberlik, barış içinde yaşıyorsa ülkemizde böyle yaşıyor ve bu böyle devam edecektir. Bu birlik ve beraberlik görüntüsünü sürekli sergilemek zorundayız. Bugün burada tüm Mersin var. İnşallah Mersin'i hak ettiği yere taşıyacağız. Bu potansiyelimizi daha fazla ortaya çıkarmalıyız. Mersin'in güzelliklerini hem Mersinlilere, hem ülkemize hem de dünyaya tanıtacağız. Tanıtımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Mersin Olgunlaşma Enstitüsü, 'Mersin'den Esintiler' adıyla defile düzenledi. Ardından Vali Çakacak ve Belediye Başkanı Kocamaz, tanıtım günlerine stant açarak katılan ve destek veren isimlere plaket verdi. Plaket sunumunun ardından açılış kurdelesi kesildi.

 

      


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER