MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Anamur'da Tarım-Gıda Fuarı Coşkusu 13.11.2014 tarihinde yayınlandı

Mersin’in Anamur İlçe Belediyesinin öncülüğünde, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları ile ilki gerçekleştirilen Tarım ve Gıda Fuarı coşkulu bir törenle açıldı. Başta Mersin ve Antalya olmak üzere Türkiye’nin önemli firmalarının stantlarının bulunduğu tarım üretim destekleme ürünleri ve ekipmanlarının sergilendiği fuara vatandaşların ilgisi de çok fazlaydı.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, CNR Fuarcılığı yönlendirerek ve bu fuarın Anamur’da mutlaka yapılması gerektiğini anlatarak destek olduklarını ve Anamur gibi bir değerin artık çok daha profesyonel bir şekilde Türkiye’ye ve dünyaya açılacağına inandığını belirtti.

Fuarın açılış töreni için Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden Fuar alanına hareket edildi. Anamur İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk,Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Meclis Başkanı A. Kerim Çilingir, fuarı düzenleyen CNR Fuarcılık Genel Müdürü Barış Yücesoy,Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur ve Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ile üreticiler ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü ile fuar merkezine yerine ulaşıldı.

Başkan Aşut: “Mersin, ilçeleri ile ekonomik entegrasyonu sağlamalıdır”
Açılış töreninde konuşmacılar, Türkiye’nin muz ve çilek üretiminde Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Havzasının büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek Anamur’un gelişmesi ve markalaşması yönünde hızlı adımlar attığını, Anamur’un tanıtılması ve geliştirilmesi için böyle etkinliklerin çok önemli olduğunun altını çizdiler.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut açılış konuşmasında tarımsal üretimi ve Anamur ismi ile anılan markalaşmış ürünleriyle, sadece Türkiye’de değil, dünya pazarlarında yer alan Anamur’un böylesi bir fuara çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Başkan Aşut, Anamur’un büyüyen pazarda var olduğunu göstermek zorunda olduğunu ve aynı ürünleri üreten bölgelerle olan faklılığını ortaya koymak zorunda olduğunu vurguladı. Bunun da en etkin yolunun fuarlar olduğunun altını çizen Başkan Aşut konuşmasında, “Anamur’un Mersin merkeze olan uzaklığı zaman zaman ekonomik entegrasyon ve Mersin fuarlarına etkin katılım anlamında bir kopukluk oluşturmaktaydı. Anamur’un Mersin merkezinde ki tarım-gıda fuarlarında açtığı bir çok stant, bir ölçüde Anamur’un potansiyellerini tanıtıyordu. Devam ettirilmesi gereken bir şeydir. Ancak, bu münferit organizasyon, Anamur gibi bir değerin tanıtılması adına bir artı olmuştur. Arkasındayız, destekçisiyiz. Fuar firmamızı bu konuda yönlendirerek bu katkıyı seve seve koyduk. Bu anlamda, bu fuar Anamur ve bölgesinin tarımsal ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtması anlamında büyük bir eksiği giderecektir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün bu desteği vermek için, bu coşkuyu paylaşmak için buradayız. Bu anlamda fuarın organizasyonunda katkısı olan Anamur Belediyemiz ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere herkese, tüm kişi ve kuruluşlara, tüm katılımcılarımıza, fuar firmamız CNR’a teşekkürlerimi sunuyorum. Anamur Tarım Fuarı’nın Anamur’a, Mersin’e ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılara plaketleri sunuldu. Konuşmaların ve plaket verilme merasiminin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve stantlar gezildi.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER