MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Altın Kale Ödülleri sahiplerini buldu 15.01.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Girişimci İşadamları Derneği’nin (Mersin GİAD) bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Altın Kale Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.


Törene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy ile çok sayıda davetli katıldı.

Mersin hak ettiği yatırımlara kavuşacak

Mersin deyince akla hemen bir liman kenti ve lojistiğin geldiğini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Mersin aynı zamanda sanayi ve tarım kentidir. Üç üniversitesiyle artık bir eğitim şehri haline de geldi. Mersin’in bu açıdan önemli bir kavşak noktası ve önemli potansiyeli olan bir il olduğunu düşünüyorum. Organize Sanayi Bölgesi konusunda Ankara’da daha detaylı bir planlama yapmak üzere çalışacağız. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla birlikte geldik ama acil konu çıkınca Ankara’ya döndü. Ayrıca Mersin’i hızlı trenle Konya üzerinden Ankara ve İstanbul’a bağlamayla ilgili önemli bir projemiz var. Bunun da çok uzun değil birkaç yıl içinde tamamlanacağını ümit ediyoruz, teknik bir sıkıntı çıkmazsa. Buradan Güneydoğu’ya bağlayan Güneydoğu’dan İç Anadolu’ya, oradan İstanbul’a uzanan tren hattının önemli bir noktası Mersin olacak. Mersin’in otoyollarla bağlanması projesine de çok önem veriyoruz. Ankara’yı güneye bağlayan otoyol da önümüzdeki dönemde yap-işlet-devret modeliyle yapılmaya başlanacak ve 4-5 yıl içinde bu da tamamlanmış olur. Mersin’in hak ettiği yatırımlara böylelikle en kısa zamanda kavuşmasını arzu ediyoruz. Uluslararası Bölgesel Havalimanı ile ilgili bazı teknik sorunlar çıktı ama Ulaştırma Bakanımız, yeni bir yapıyla, yeni bir kurguyla inşaatın kaldığı yerden devam etmesiyle ilgili yoğun çaba gösteriyor” dedi.

Devlet-Özel Sektör ve STK ortaklığı şart

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ödül töreninin teması olan satranca atıfta bulunarak, “Satrançta vezir ve şahı koruyan en önemli taş kaledir. Kaleler ise tarihsel süreç içerisinde güveni, gücü ve sağlamlığı simgeler. Ülkelerin gelişme ve kalkınmasının sürdürülebilirliği devlet-özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çabasıyla mümkün olabilmektedir. Bu ortak çabada ‘kale’ gibi sağlam ve güvenli bir özel sektörün ve sivil toplumun varlığının gelişmeye olan katkısı gün geçtikçe artmaktadır. Mersin olarak ihracatta 1 milyar 800 milyon dolar ihracat rakamı ve sağlanan yüzde 20 artış ile ülkemizin 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine artan bir ivmeyle katkı sağlamaktayız” diye konuştu.

Mersin ve ülkemizin geleceği için üç önemli konu var

Genç işadamları olarak geçen yılı daha çok çalışarak mal ve hizmet üretiminden vazgeçmeyerek geçirdiklerinin altını çizen Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy, “Sayısı 400’ü aşan üyelerimizle sadece ekonomik yaşama değil, sosyal ve kültürel hayata da katkı sağlamaya çalıştık. Türkiye’nin 7. büyük kenti Mersin maalesef potansiyelinin büyük kısmını kullanamamaktadır. Lojistik, narenciye kenti olan, turizm kenti olmaya aday şehrimizin tamamlanması gereken birkaç projesi bulunmakta. Yapımının biran önce tamamlanmasını hayal ettiğimiz havalimanı, Antalya karayolu, Kazanlı projesine de destek bekliyoruz. Mersin ve ülkemizin geleceği için 3 önemli konu var. Birincisi Çukurova’nın potansiyeli arasında bulunan otomotiv üretim üssü. Bunun için gerekli demir çelik fabrikasından uygun arsaya, yakın limandan yeterli iş gücüne kadar her imkana sahibiz. Türkiye’nin ilk yerli otomobiline ev sahipliği yapmaya hazırız. İkinci konumuz da Mersin’in Avrupa Kültür Başkenti adaylığıdır. Hükümetimizden ve yerel yönetimden destek bekliyoruz. Ayrıca tasarruf devletin eğitim politikası haline getirilmelidir” ifadesinde bulundu.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral da yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Türkiye’nin büyümesi özel sektörle gerçekleşmektedir. TÜGİK, huzur ve istikrarın önemini biliyor. İstikrarın ve huzurun devamını hepimiz arzu ediyoruz. Huzur ve istikrar olsun ki, reform ateşimiz hiç sönmesin.

Babacan’a ödülünü Başkan Gürsoy verdi

Konuşmaların ardından, Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy tarafından Başbakan Yardımcısı Babacan’a onur ödülü takdim edilirken, Babacan da ‘Altın Kale Ödülleri’nde ödül almaya layık görülen ekonomiden markaya, tarihten usta kalemlere ve spora kadar 9 isme ödüllerini verdi.

2015 Altın Kale Ödülleri’ni alan isimler şöyle:

  • Onur Ödülü; Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan
  • Marka Ödülü; Atako Yönetim Kurulu Başkanı Filip Tahinci
  • Tarihe Saygı Ödülü; Kurtuluş Savaşı Şeref Madalyası sahibi Süleyman Fikri Mutlu
  • Büyük Ödül; Hayak Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Avni Kiğılı
  • Girişimcilik Ödülü; Gedizler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı M.Reşit Gediz
  • Usta Kalem Ödülü; Gazeteci Selçuk Ölçer ve Gazeteci Tankut Tufan
  • İyi Fikir Ödülü; Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akyol
  • Hızlı Büyüme Ödülü; Akyürek Technology Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Akyürek
  • Spor Ödülü: Mersin İdman Yurdu Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER