MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Almanya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarından MTSO’ya nezaket ziyareti 27.01.2016 tarihinde yayınlandı

Ankara’daki görevine 2015 yılı yaz başında başlayan Almanya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Robert Dölger, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver ile bir araya gelen Dölger, iki ülke arasındaki ticaretin güçlenmesi adına firmalar arasında işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.


Almanya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarından MTSO’ya nezaket ziyareti

Almanya Elçi Müsteşarı Robert Dölger’e ziyaretinde Almanya’nın Adana Fahri Konsolosu İbrahim Paksoy da eşlik etti. Ağırlıklı olarak Türkiye ve dünya ekonomisinin değerlendirildiği görüşmede Suriye ve Rusya’da yaşanan sıkıntılara dikkat çekildi. 
Görüşmede, Almanya ile Türkiye’nin güçlü ticari ilişkilere sahip olduğunu anlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, 2015 yılı Ocak – Kasım döneminde Mersin firmalarının Almanya’ya yaklaşık 44,3 milyon dolar ihracat ile 28,3 milyon dolar da ithalat gerçekleştirdiğini anlattı. Bu rakamların daha da yukarılara taşınması arzusunda olduklarına işaret eden Tanrıöver, özellikle Rusya pazarında yaşanan sıkıntıların ardından yaş meyve sebze ihracatında Avrupa’yı bugünden daha da önemli bir Pazar olarak görmeye başladıklarını söyledi. Bu noktadan hareketle Almanya’da Şubat ayında düzenlenecek olan Furit Logistica Fuarı’nı çok önemsediklerini belirten Tanrıöver, bu fuara aralarında Mersin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının da bulunduğu çok sayıda sektör temsilcisinin yer aldığı bir heyetle katılacaklarını bildirdi.
Almanya Elçi Müsteşarı Robert Dölger ise bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasında ticaretin artması adına bundan sonrasında firmalar arasındaki işbirliğinin karşılıklı yatırımların artırılmasına daha çok ağırlık verilebileceğini söyledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER